Söndag 30/12

✓Ulrik Sandebäck

SPEL

DAGENS SÄKRA: Vi brände ett bandyspel senast. Ovanligt! Nu rekommenderar vi en sund ”fegdubbel”. VSK spelar hem tre poäng borta mot Falu BS. Revansch! Villa är bra igång och mosar Gripen. På Ladbokes ger dubbeln 1,39.

DAGENS DRAG: Timrå har många spelare i olika ungdomslandslag. Truppen är tunn och sliten – senast avslutade laget med endast två backpar! Färjestads BK har toppform och ska ha fin chans till att ta tredje raka segern. En hemma­seger betalar runt 1,80 i odds.

DAGENS AVSLAG: Boork-effekten har ­kommit av sig för Almtuna. 2–7 borta mot nästjumbon ­Nyköping är direkt svagt. ­Borås är inte så tokigt och kan ta poäng igen. 1,65 för hemmaseger ger vi rött sken för.

✓Challe Berglund

DAGENS SÄKRA: Björklöven bör vinna ­hemma mot Nyköping. 1,50 hos Nordicbet är bra. Västerås hade tunt med folk i fredags och det verkar tunt med folk även i dag. 1,50 som Svenska Spel ger på Malmö är bra i så fall.

DAGENS DRAG: Ett nyligen förstärkt ­Hammarby tror jag kan ­knipa segern hemma på ”Zinken” mot Sandviken, 2,55 på Svenska Spel. Skulle 1 Kung Fjalar i V65-6, DD-2 försvara ­ledningen tror jag att det är en bra spik på kupongerna.

DAGENS AVSLAG: Kennys ­Jönssons medverkan i dag är tveksam och spelar inte han ska man se upp med det ­låga hemmaoddset på Rögle. Växjö ­jagar en play off-plats ­medan Rögle har sitt på det torra.

✓Patrik Thornéus

DAGENS SÄKRA: Modo gjorde en stabil insats mot Luleå senast och laget verkar äntligen fått ordning på manskapet. Allt annat än en hemma­seger mot Brynäs är en överraskning.

DAGENS DRAG: Luleå spelar med ­kniven mot strupen och laget ­möter tabellettan HV 71. Men vilja slår klass – i bland. Luleå kan på hemma­plan och oddset 2,65 är intressant.

DAGENS AVSLAG: Frölunda har bytt tränare och laget vann senast mot Brynäs. Men laget övertygar inte. Linköping kan mycket väl vinna i Scandinavium.