”Spelgeniet tillbaka – då vinner Öis igen”

SPEL

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Grekiska storklubben AEK Aten har värvat rejält inför säsongen. Bland andra så har landslagsduon Angelos Basinas/Sotirios Kyrgiakos förstärkt. Möter nu beskedliga Omonia Nicosia från Cypern. AEK vinner till 1,30 i odds. USA och Sydkorea kan användas som ”trippelvirke” om det behövs.

DAGENS DRAG

Örgryte IS har tre raka segrar sedan Marcus Allbäck förstärkt laget. Till kvällens match återkommer spelgeniet Pavel Zavadil – vilket är ett stort plus. Jag tror Åtvidaberg väger för lätt och spelar ettan till 1,90 hos Unibet. Stabaek kan testas med liten insats hemma mot Rennes till 2,80.

DAGENS AVSLAG

Queen of the South är botten­lag i den näst högsta skotska serien. Fick sin ­Uefacup-biljett som cuptvåa – motståndet Nordsjälland, bottenlag i Danmark, fick sin genom fair play... Skottarna kan överraska! Avstå spel.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Tvillingspel på 2 Adrian Chip och 3 Sahara Dynamite i V65-4 måste vara dagens klaraste spel. Någon av dem tar ledningen och den andra hamnar utanpå. I det läget har jag svårt att se någon av de andra slå sig förbi och därmed är tvillingspelet hemma i lopp 6 på Örebro.

DAGENS DRAG

I V65-inledningen är hemmahästen 3 Lugdunum mest intressant för de flesta men jag tror att 1 Riva Del Sole är vinnaren. Hon öppnar snabbast och ledningen är som bekant ännu mer värd på Örebro med deras korta upplopp och jag tycker att hon är intressant både på streck och vinnarspel.

DAGENS AVSLAG

I V65-5, DD-1 blir 12 Bonus Käll storfavorit men han vinner inte. Visst har han varit väldigt bra på V75 men det här loppet är förmodligen bara en prepare inför Derbykvalen och han lär inte köras offensivt från tillägg.

✓ ROBERT BERGH

DAGENS SÄKRA

På hemmaplan ska och måste IF Elfsborg besegra irländska St Patrick’s Athletic i UEFA-cupens andra kvalomgång. Killarna från Dublin bör få det svårt på Borås Arena.

DAGENS DRAG

4 Lill Arvid (V65-2) fungerade bra med bilstart senast. Har tränat bra efter det och kommer testas barfota runt om för första gången. Det känns intressant. Han ska vara spelvärd så länge han inte blir favorit.

DAGENS AVSLAG

4 Lugdunum (V65-1) är mer eller mindre alltid en favorit i fara. Han gör bort sig ibland och går aldrig riktigt att lita på fullt ut. Möter dessutom bra hästar nu, så varningen känns motiverad.