”Jag provar Skellefteå”

Publicerad:
Uppdaterad:

Challe Berglund om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Kan inte skylla på klent utbud i dag. 69 matcher. Puh. Ryssland vinner förstås mot Kazakstan. Sverige har toppchans mot Finland – bandyoddsen kommer först under dagen. Kärpät (1,25) ska bara slå till­baka ett oroligt och svagt Ässät. Arsenal (1,30) tar Newcastle igen.

DAGENS DRAG

Wolves verkar vara på uppgång. Har två raka segrar och förstärks nu med vasse skyttekungen Sylvan Ebanks-Blake. Bra spelvärde i ettan till 1,90 mot Sheffield Wednesday. Skellefteå är starkt hemma och behöver fler poäng. Ettan mot Mora till 1,90 är spelvärd.

DAGENS AVSLAG

Middlesbrough är ganska stor favorit hemma mot ­Wigan. Vi baissar lagets chanser efter att ”Boro” sålt sin försvarsstjärna Jonathan Woodgate. Krysset mellan Elfenbenskusten–Mali betalar för lite (1,75 är ett skämt).

✓ CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Det är ett tag sedan 3 Taylor Made startade, han avslutade förra året med två nollor men de loppen var fel förutsättningar. I dag är de perfekta med kort lopp och bra spår. Han susar till spets och stannar där in i mål i V5-1 på Sundbyholm. 1,40 hittar jag på Servette borta mot odugliga Basel. Spela!

DAGENS DRAG

Tycker egentligen att hockeymatcherna är svåra att spela på men jag provar ändå lite på Skellefteå i dag. Mora har det tungt och spelar måstematcher varje gång. Skellefteå är solida och hemma har man tagit merparten av sina poäng. 1,90 är ett spelbart odds för hemmaseger.

DAGENS AVSLAG

Precis som de flesta matcherna i årets elitserie är Linköping–Färjestad omöjlig att på förhand försöka lista ut resultat på. Linköping fick på nosen rejält senast av Dif och Färjestad har fyllt på med en finländare, vad innebär det?

✓ Daniel LARSSON

DAGENS SÄKRA

1 Lennart (V65-1) har så här långt gjort allting rätt och är ännu efter fyra starter obesegrad. Nu blir motståndet lite tuffare än tidigare och läget kan ge upphov till problem, men på sättet han vann senast tror vi att han förblir obesegrad ännu ett tag.

DAGENS DRAG

3 Glee Face (V65-6) har fyra ”nollor” i raden men är nu ute i ett handikapplopp. Femåringen har ett bra ­läge och vi vet sedan ­tidigare att han växer en klass om han skulle kunna komma till front. Den 11 december sprang han 15,6 full väg och gör han om det är det hans lopp.

DAGENS AVSLAG

10 Max Hönez (V65-5) är bra för sin klass. Dock så har han varit struken efter den senaste starten och av de fyra segrar han har i karriären är tre tagna från ledningen och en från dödens. Nu skall han anfalla bakifrån.

Publicerad: