Spel

”Måstematch för Frölunda”

SPEL

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: roger lundsten

Dagens bästa spel 13 oktober.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Almtuna har inte alls haft marginalerna med sig så här långt i hockeyallsvenskan. Laget har stundtals spelat bra – men varit för ineffektivt. Jag tror att det lossnar i dag när ett skadedrabbat och blekt Björklöven kommer till Uppsala. 1,50 för ettan är taget.

DAGENS DRAG

Jag gillar inte det jag sett av Frölunda på slutet. Men det jag gillar är att laget nu är otroligt revanschsuget. Trots att det bara är omgång åtta så känns Frölundas hemmamatch mot SSK nästan som en ”måstematch”. Jag tror Frölunda fixar pressen och vinner med minst två puckar till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Det skiljer väldigt lite mellan nationernas U21-landslag. Vi ser ofta skrällar i kvalen och jag vägrar till exempel att lira Portugal borta mot Makedonien till fjantiga 1,25. Sådana odds ska man vara mycket försiktig med.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Sundsvall får låna Jesper Samuelsson från Timrå i matchen mot Växjö, men trots det får de svårt. Sundsvall har en bra defensiv, men det kommer ändå inte att räcka, 1,35 på Växjö. 9 Timetosaygoodbye är missgynnad av bakspår men har klart bästa formen av ekipagen i V65-6, DD-2.

DAGENS DRAG

12 Ganador i V65-5, DD-1 radar inte precis upp segrar men har ändå en viss förmåga att dyka upp i tätstriden. Jag räknar med att det blir en rätt tuff öppning av loppet då det är flera som jagar positioner i täten. Det kommer att gynna Ganador som trots att han kanske är lite blöt kan hålla farten bäst.

DAGENS AVSLAG

Även om Leksand är starka och fyller på med spelare, Andreas Johansson om han nu ska spela redan i dag, så är 1,45 för lågt. Malmö hade en lite tuff inledning men har kommit starkt och med tanke på oddset står jag över.

✓ GLENN STRÖMBERG

DAGENS SÄKRA

Kongsvinger har bara förlorat en av sina fem senaste bortamatcher och slåss om att gå upp i Tippeligan. Ska slå jumbon Skeid som hittills har förlorat 75 procent av sina hemmamatcher. Odds: 1,50. Ettan i Brasilien–Costa Rica i U20-VM till 1,25 är också en bra bank.

DAGENS DRAG

Belgien och Frankrike har lika många poäng och här väntar en gruppfinal i kvalet till U21-EM. Belgien har en bra generation på gång och 3,30 måste utnyttjas – Belgien har ju hemmaplan!

DAGENS AVSLAG

Bosnien har tekniska spelare och lyfter sig alltid i matcher mot Italien då de ser detta som ett derby. Italien har inte övertygat än och har haft en hel del trubbel i U21-EM-kvalet hittills. Jag vill ha mer än 1,25 för att spela.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Långenlistan | Sportbladet Spel | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel