Statistiken som kan ge dig 141 miljoner

Så många gånger har numren dragits i Sveriges största spelvinster

På onsdag kan en ensam vinnare ta hem hela 141 miljoner på drömvinsten.

Trots att Lotto avgörs via slumpen finns det siffror som är mer populära än andra bland spelarna.

– Nummer sju är ett populärt nummer och det vanligaste som folk väljer att ha med i sin rad, berättar Pierre Jonsson på Svenska Spel.

Drömvinsten är nu uppe i 141 miljoner kronor och för att vinna den krävs sju rätt på Lotto 1 eller Lotto 2 samt minst två rätt på Joker. Under onsdagens dragning finns det dessutom 10 miljoner att vinna på ”vanliga” Lotto.

Så hur ska du då gå till väga för att öka dina chanser att bli Lottomiljonär?

Sportbladet Spel presenterar nu statistiken som kan vara till hjälp om du vågar lita på att skicklighet kan ge dig miljoner.

Vanligaste numren

Vi har tagit fram alla vinstrader som finns med på Lotto och Joker i de tio största vinsterna genom tiderna i Sverige och sammanställt hur många gånger ett visst nummer funnits med i de dragningarna.

– Vissa har samma rader som man kör på år efter år. Andra låter datorn bestämma, men det vanligaste är att folk väljer siffror som man har en relation till. Typ födelsedagar inom släkten, berättar Pierre Jonsson på Svenska Spel.

Vilket nummer är populärast?

– Överlag så är nummer sju ett populärt nummer och det vanligaste som folk väljer att ha med i sin rad.

Inför onsdagen dragning finns det en sak som kan vara värd att införskaffa – spelkort.

– Det gör ju att om du vinner så är du garanterad pengarna även om du råkat slarva bort ditt kvitto. Att ha en liten papperslapp som enda besviset på att vunnit, till exempel 141 miljoner, kan vara rätt nervöst, menar Jonsson.

Dagens dragning äger rum i TV4 klockan 18.15. En timme tidigare, 17.15, är det spelstopp för att delta i jakten på rekordvinsten.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.