Spel

MILJONER KAN BRINNA INNE

Av: 

Minimedia

Daniel Söderbäck

SPEL

10 miljonersvinnare fortfarande spårlöst borta

Foto: ap. bilden är ett montage

15 november 2008 vann en spelare 10 miljoner kronor på Joker.

Problemet är bara att vinnaren fortfarande är spårlöst borta eftersom spelkort saknades.

I onsdags skulle spelaren fått sina pengar på kontot om spelkortet använts.

– Vi har aldrig varit med om att en sådan stor vinst inte har utbetalats, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

13 november 2008 köpte en spelare en så kallad ”Lördagsgodis” för 75 kronor med bland annat spelet Joker på Pressbyrån vid centralstationen i Göteborg.

15 november drogs siffrorna 2, 2, 7, 9, 4, 3, 8. Precis de siffrorna som fanns på spelarens kupong.

Vinsten blev 10 miljoner kronor.

Inte ett ljud

Det stora problemet är dock att Svenska Spel fortfarande inte hört ett ljud från vinnaren, och i dag är det 90 dagar sedan vinsten drogs, vilket är den dagen då spelaren skulle fått sina tio miljoner på sitt bank-konto, om han eller hon använd spelkortet.

– Vi har aldrig varit med om att en sådan stor vinst inte har utbetalats och vi hoppas verkligen att vi får tag på den rättmätige vinnaren! säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Ta en ordentlig titt

Det finns fortfarande en möjlighet för vinnaren att få sina pengar. Om Svenska Spel får in det korrekta spelkvittot inom reklamationstiden, i det här fallet nio månader, kan vinnaren få ut sina pengar.

– De tio miljonerna ligger just nu i vår regleringsfond för att gå tillbaka till spelarna, om vinsten inte hämtas ut under de följande nio månaderna, fortsätter Pierre Jonsson och uppmanar alla att titta ordentligt efter ett eventuellt spelkvitto som kan vara värt tio miljoner:

– Gör nu snälla en ordentlig genomgång i alla fickor, plånböcker, byrålådor och handväskor, vi vill självklart få tag på vinnaren.

Andra vinster som fått vänta 2008:

December: En familj i Skåne vinner 110 miljoner på Drömvinsten 27 december. Först 12 januari blev de kända för Svenska Spel. Familjen hade då kommit hem från en utlandsresa och läste i gamla tidningar att vinnaren efterlystes.

November: En man i Örebro som vunnit 10 miljoner på en lottorad med joker glömmer att rätta sin rad. När han läser en efterlysning i lokaltidningen inser han att det är han som vunnit.

Augusti: En man i Karlstad läser att någon vunnit 100 miljoner. Han minns att han gick förbi butiken där vinstlotten såldes en vecka tidigare. Han rättar sin rad – och inser att han är mångmiljonär.

Maj: Kupongen till Sveriges största spelvinst någonsin lämnas in i en affär i Saltsjöbaden. Fem långa dagar senare ringer till slut en kvinna till Svenska spels kundtjänst: ”Hej, jag tror att vi har vunnit 135 miljoner.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel