”Ingenting talar för dem i kväll”

Sandebäck om dagens säkra– här är alla spel

Foto: jimmy wixtröm
Avgörs i kväll Timrå var mycket nära att i lördags slå ut HV 71. Men Jönköpings–laget kvitterade till 3–3 i matcher och i kväll avgörs allt i Kinnarps Arena. Fördel HV 71 enligt Sportbladets spelexpert.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Tycker att det har gått ­motigt på slutet – bara Bombentipsen som glänser. Båda söndagsbomberna (3?516 kronor tillbaka) gick in. Timrå har bränt två matchbollar nu. Vad talar för att man ska vinna i kväll? Inget. HV 71 är rejält på gång och är dagens bästa spel till fina 1,70 (Betway).

DAGENS DRAG

Utöver HV–spelet hittar jag inte speciellt mycket av spelvärde. Gör ytterligare ett hockeyspel – Bet365 ger 1,91 på att Linköping ska slå Skellefteå med två eller fler mål. Det känns mycket sunt. Jag tror att Skellefteå är slitet nu och har överraskat klart.

DAGENS AVSLAG

Fotbollspremiärer är ofta skrällbetonade. I kväll är Brann lite för stor favorit mot en vilt kämpande nykomling, Sandefjord. Patrick Walker och ­Nebojsa Novakovics lag kan överraska direkt. Jag avstår.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Hot Southwind (V65-4) spikar jag i Halmstad i kväll. Joakim Lövgrens treåring var dunderfin när han vann senast. Han flög till ledningen, dirigerade och stack sedan undan till överlägsen seger. Spåret är bra och taktiken torde vara enkel. Allt talar för samma upplägg igen. Spets och slut.

DAGENS DRAG

2 Ausbo Charlie (V4-2) är det roliga draget på lunchen. Hästen har varit kanonbra i två raka i enkla gäng och kan ta en till. Fem gånger? 9 First Out (V65-3) är jag också sugen på. Hon har visat full form på slutet. Senast galopperade han varvet från mål under attack och gick sen starkt. Bra chans.

DAGENS AVSLAG

5 Mercury Zet (V4-4) blir solklar favorit, både på Trion och V4. Hästen har tagit två raka och varit ganska bra men det har också varit i billiga gäng. Jag tror att det blir torsk nu.

✓ TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

En riktigt tunn spelmåndag och jag hittar inga som helst ”säkra” spel. Men ­under vapenhot så får jag kläcka ur mig West Ham som dagens … minst osäkra. WBA har hemsk form och skulle kunna stapla förlusterna till månen om de så vill. Ettan till drygt 1,70 spelas med en mindre insats.

DAGENS DRAG

Efter att ha scannat igenom utbudet under lupp så får jag fortsätta i West Ham spåret. Vinst med minst två mål betalar 2,80 och kan prövas med växelpengarna i innerfickan. Visst, Carlton Cole är avstängd vilket betyder en mindre anfallskris. Vi får helt enkelt sätta allt vårt hopp till Di Michele.

DAGENS AVSLAG

Jag har spelat innebandyn för sista gången. Svettband på armar och huvuden. Tejp på benen och skyddsglasögon likt svetsare. Nej, den där ”sporten” borde plockas bort som spelobjekt.

Tobias driver sajten rekatochklart.se.