Allt spel stoppades på division 1-match

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Tränaren: ”Vi vet inte om den var uppgjord”

Bildbyrån
Bildbyrån

Division 1-jumbon Karlstad BK förlorade med 3–1 hemma mot Qviding i går.

Innan matchen valde Svenska Spel att stoppa allt spel på matchen på grund av ”ovanliga spelmönster”.

– Det är en olustig känsla, säger Karlstad-tränaren Stefan Jacobsson till Värmlands Folkblad.

Spelbolaget Svenska Spel har sett ”ovanliga spelmönster” i ett antal matcher den här säsongen i svensk fotboll.

I går var det dags igen.

Med två timmar till avspark mellan division 1 södra-jumbon Karlstad BK och Qviding fick hemmalagets tränare Stefan Jacobsson ett samtal från spelbolaget.

Beskedet: allt spel på matchen var stoppat sedan i går morse efter att Svenska Spel sett ”ovanliga spelmönster”.

”Olustig känsla”

– Det är en olustig känsla när man får veta att de har stängt matchen. Men de har så mycket folk som kollar på det där och som är väldigt observanta, säger Stefan Jacobsson till Värmlands Folkblad.

– Vi såg ett onormalt spelbeteende på matchen. Men det är viktigt att påpeka att vi inte misstänker något av lagen, inte heller spelare och ledare. Det har vi inte fog för, säger Johan Tisell, presschef på Svenska Spel till Sportbladet. Han tillägger:

– Utan att förminska att vi stängde spel på matchen, vilket är en markering i sig, så tar vi nog det säkra före det osäkra med tanke på den senaste tiden.

Karlstad BK förlorade matchen med 3–1 och Stefan Jacobsson att det var konstigt att förklara det hela för laget innan matchen.

– Det är en sådan ovanlig situation att jag inte tror att de reagerade särskilt mycket på det alls. Men sedan vet vi ju inte om det var en uppgjord match. Jag hoppas inte det i alla fall, säger han.

Erbjöds pengar

Det är fjärde gången i år som Svenska Spel valt att stoppa spel.

I juni stoppades spel på division 2-mötet mellan Västeråslaget Syrianska Kerburan och Kvarnsveden. I slutet av augusti valde spelbolaget att göra en polisanmälan efter att två matcher i division 1 södra stoppades.

Fredagen 13 september kom nästa polisanmälan. Det var superettanklubben Värnamo som anmälde till polisen efter att spelare i laget blivit erbjudna pengar inför mötet i Göteborg mot Gais.

Trots de senaste fallen så har Svenska Spel inte funderat på att exempelvis stänga allt spel på division 1-fotbollen.

Enligt Johan Tisell har inte söndagens match polisanmälts.

– Utan att gå in på för mycket detaljer, så ansåg vi inte att det var nödvändigt. Vi måste analysera ordentligt först, så låt oss återkomma i den frågan, säger han.

Publicerad: