"Faksen" vann Trönderlagspokalen

SPEL

Jan Olov Perssons stjärnhäst vann loppet för femte året i rad

Järvsöfaks åkte till norska Trondheim för att försvara titeln i Trönderlagspokalen.

Det var inga problem utan han kunde vinna loppet för femte året i rad.

Från startspår ett hade Järvsöfaks svårt att hålla ledningen som Bokli Eld tog hand om istället. Utvändigt hamnade Storm Jo som blev lite störd i den första kurvan. Det var en trång situation i första sväng när Jan-Olov Persson skulle styra fram "Faksen" men enligt J-O själv var det inga problem.

- Jag var redan ute i andraspår så jag tycker inte att det var nåt problem alls, sa han efter segern.

Utmanades på upploppet

Loppet var ganska händelselöst ända fram till upploppet. Den största delen av tiden låg alla åtta hästarna på ett pärlband på innerspår. In i sista sväng styrde en del kuskar ut sina hästar i andraspår men Jan-Olov Persson brydde sig mest om Bokli Eld i ryggen på Järvsöfaks. När Bokli Eld fick en sen lucka knappade han in rejält på Järvsöfaks men hann aldrig fram. Söndagens seger var Järvsöfaks sextonde i rad.

- Jag hade ju Bokli Eld i rygg och jag vet att han är väldigt speedig. Men nu gav jag honom luckan så sent så det var aldrig nåt problem egentligen, sa J-O Persson.

Geir Vegard norsk mästare

Under helgen i Trondheim avgjordes också Norskt mästerskap för travtränare. Geir Vegard Gundersen tog hand om ledningen redan på lördagen. Under söndagen förvaltade han sin ledning på bästa sätt och kan nu titulera sig norsk mästare. Tvåa kom Cato Antonsen och trea Gunnar Austevoll.

Kanal 75