Här spricker sviten

SPEL

Galopp och diskning för Conny Nobell i årsdebuten

Den mest emotsedda årsdebuten i Travsverige på många år blev ett antiklimax.

Conny Nobell, Kronprinsen kallad, skulle visa att han är redo att ta över tronen som Sveriges bästa häst.

I stället blev det galopp och för första gången hamnade han utanför pallplats.

Foto: UTANFÖR Förhoppningarna var stora på stjärnhästen Conny Nobell inför årsdebuten. Men det slutade med fiasko för Björn Goops häst som galopperar längst bak i bilden. För första gången i karriären hamnade Conny Nobell utanför prispallen.

Publiken på Färjestad och framför tv-apparaterna hade förberett sig på en härlig trehästarsduell: Conny Nobell, som tävlat på en så jämn och hög nivå att han har få motsvarigheter i travhistorien, mot V75-uppkomlingen Jewish Banker samt Norges bästa unghäst de senaste åren, Jetstile.

Galopp efter 250 meter

Efter 250 meter var den store favoriten borta. Conny Nobell hade rullat över i galopp och sumpat sina chanser.

Vad hände egentligen?

- Jag tar på mig det här. Conny har gått på träningsbalans hela vintern. När vi nu bytte till tävlingsbalansen blev det en för drastisk skillnad för honom, förklarar Björn Goop, hästens ägare och kusk.

Hur kändes Conny Nobell annars?

- Jättefin.

Så det är bara att glömma det här loppet?

- Nej, inte glömma, det är av misstagen man lär sig. Vi bryter ihop nu, så kommer vi tillbaka inom kort. Men jag har inte sett ut något lopp ännu.

Är du besviken?

- I så fall lite på mig själv. Inte över att sviten pallplatser är bruten, det hade jag inte ens tänkt på innan du sa det, säger Björn Goop.

I Conny Nobells frånvaro utvecklade sig loppet till en uppvisning av Jetstile, som från dödens sänkte Jewish Banker. Den norske femåringen kommer att göra sig gällande i alla sammanhang den här säsongen.

Per Nicklasson