Spetsstriden är avgörande

SPEL

Förra veckan hette segrarna på V5 Princcess Pleasure, Le Roi, Smashing Fire S.G., Ribston och Wingait Geforce.

Fyra av dem ledde hela vägen, den femte, Wingait Geforce, var framme i dödens med 1 250 meter kvar och tryckte sig till spets 600 meter före mål för att sedan vinna lätt.

Av de sju vinnarna på V75 i lördags var det bara Zoccer Wadd (gick på 900 kvar) som vann från kön, övriga satt antingen i spets eller var tidigt placerade utvändigt om ledaren.

På två tävlingsdagar kan man naturligtvis inte få någon statistik men tar vi med veckan innan, tisdagen den 4 oktober så börjar vi få en trend, i varje fall en liten sådan.

Kommer ni ihåg vinnarna?

Hassan H. – övertog ledningen i första sväng.

Stone Capes Coon – ledde hela vägen.

Hjärter Dam – satte sig lugnt i dödens och vann säkert med sparade krafter.

Pulpa – körde sig till spets i utgången av första sväng.

Paleman Hill – övertog efter 400 meter.

Leta upp spetsfavoriten

Spetsstriden är alltså mycket viktig, mer än vad många tror och speciellt i dessa tider när det inte bara gäller att finna rätt vinnare utan även räkna vem som är två och trea fast då heter spelen Tvilling och Trio.

Rådet är därför att lägga ned en extra stund på att finna ut vem som är loppets spetsfavorit, ingen lätt grej att räkna ut, jag vet men det kan visa sig lönsamt.

Speciellt viktigt är det över kort distans. Intressant är att Jägersro i kväll kör ett lopp över 1?140 meter och Count Go är de flestas förhandsfavorit – även min - men han tar väl knappast hand om ledningen!

Trendbrott eller favoritfall?

Tips och kommentarer

Daniel Larsson