De tror inte på ny AIK-knall i Europa

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelbolag: ”Ska till något extra för att det ska hända”

Tufft i Europa League Både AIK och Helsingborg får det tufft att gå vidare från respektive grupp i Europa League enligt spelbolag.
Foto: Bildbyrån
Tufft i Europa League Både AIK och Helsingborg får det tufft att gå vidare från respektive grupp i Europa League enligt spelbolag.

Lottningen till Europa League är klar. Då lockar ett spelbolag med monsterodds på AIK och Helsingborg.

500 gånger insatsen på att något av lagen går hela vägen och vinner turneringen.

– Men det finns inte på kartan att det händer, säger Jonas Nilsson på Unibet.

AIK skrällde rejält i kvalet till Europa League. De slog som bekant ut CSKA Moskva efter att ha vunnit med 2–0 på bortaplan och totalt 2–1.

Helsingborg gick till turneringen genom att förlora i play off till Champions League mot Celtic med totalt 0–4.

”HIF har bättre chans”

Efter gruppspelet i Europa League tar äventyret slut för de båda svenska representanterna enligt ett spelbolag.

– PSV och Napoli slåss om gruppsegern i AIK:s grupp. Helsingborgs grupp ser på pappret beskedligare ut, och vi bedömer att de har en bättre chans än AIK att ta sig vidare från gruppen, men det ska till något extra för att det ska hända, säger Jonas Nilsson, pr-chef på Unibet.

”Finns inte på kartan”

Dessutom lockar spelbolaget med riktiga monsterodds på om de svenska lagen lyckas skrälla. De betalar 500 gånger insatsen om AIK eller Helsingborg skulle lyckas med att vinna hela turneringen.

– Att AIK, eller Helsingborg för den delen, skulle gå hela vägen till final och vinna Europa League finns inte på kartan. En mikroskopisk möjlighet finns så klart och det vore en oerhörd bragd samtidigt som det skulle vara makalöst roligt för svensk fotboll, men realistiskt är det inte, säger Jonas Nilsson.

Publicerad: