Experterna ratar Blåvitt-stjärnan

avMichal Wolski, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Han blir skyttekung i allsvenskan: ”Solklar favorit”

Foto: Foto: Bildbyrån (montage)
Lasse Vibe (t.v.) får ge sig i kampen om skytteligan, enligt oddsen. Istället vinner Markus Rosenberg (t.h).

Tyvärr, Lasse Vibe. Det blir ingen ny skytteligatitel.

Markus Rosenberg blir målbäst i allsvenskan, enligt både odds och experter.

–  Håller han samma nivå som under fjolåret så ska det mycket till om han inte kniper titeln, säger Erik Wännström hos Nordicbet.

Han pangade in 23 mål i förra säsongen, men kommande säsong får suveräne Lasse Vibe se sig besegrad av Malmö FF:s härförare Markus Rosenberg, med 15 fullträffar i fjol. Det visar oddsen.

– Han spelar i det lag som tippas i topp och kommer att få gott om chanser att skjuta MFF till ett nytt SM-guld. En solklar favorit, säger Erik Wännström.

Betssons Raúl Valencia López pekar på en annan faktor som talar för Rosenberg:

– Förra året gjorde han 15 mål men också hela 14 assist. Denna säsongen är Molins tillbaka så Rosenberg behöver inte agera framspelare längre, utan kan fokusera på att näta. Malmö är ligans bästa lag där Markus är den bästa forwarden, säger han.

”Allt handlar om dem...”

Att Vibe, som redan förra säsongen var på väg bort från Blåvitt, inte är favorit beror till stor del på att han kan försvinna redan till sommaren.

– Med tanke på de transferrykten som ständigt hänger över spelare som Vibe, Bahoui med fler så känns det som att Rosenberg är i Allsvenskan för att stanna. Därför är Rosenberg att vinna skytteligan till 4.40 marknadens bästa spel, säger Raúl Valencia López, som får medhåll av Alex Zachrisson hos Betsafe:

– Skulle jag lägga ett spel i dag på årets skyttekung står det mellan två Malmö-anfallare i Markus Rosenberg (4,60) och Guillermo Molins (6,75). Allt handlar om dem får gå skadefria och att Malmö fortsätter det fina spel som man avslutade säsongen med.

”En framtida landslagsman”

Bland potentiella skrällar tror spelexperterna lite extra på två spelare som hoppas på nytändning efter sejourer utomlands: Astrit Ajdarevic i Helsingborg samt Hammarbys Linus Hallenius.

Spel på Ajdarevic går att hitta till 55,00 gånger pengarna medan Hallenius finns till 30,00.

– Jag tycker vi ska hålla ett öga på Astrit Ajdarevic som efter dubbla proffssejourer runt om i Europa nu är tillbaka i Sverige och denna gång Helsingborg. Ajdarevic har den spetskompetens som krävs för att bli en toppspelare i Allsvenskan och till och med en framtida landslagsman, säger Alex Zachrisson.

Erik Wännström, Nordicbet:

– Linus Hallenius har alla kvaliteter som krävs av en målskytt och har också i perioder visat att han är en målskytt av rang. Lyckas han bara hålla sig skadefri så kan det bli en riktigt rolig säsong både för Linus och alla Bajen-fans.

Se listan på oddsen nedan.

Publicerad: