Titta, ni vinner Premier League

SPEL

Spelbolagen: De vinner igen Här är vinnaroddsen

Foto: Chelsea får lyfta Premier League-bucklan även nästa säsong, enligt oddsen.

Arsenal firade sin FA-cupseger i lördags.

Men när spelbolagen ska sia om den kommande Premier League-säsongen så kan knappast ”Gunners”-fansen räkna med en ligatitel – den går i stället återigen till rivalerna Chelsea.

– Chelseas kompletta lag tillsammans med förmågan att kunna anpassa sitt spel efter motståndet gör Chelsea till solklara titelfavoriter, säger Nordicbets Erik Wännström.

FRÅGORNA TILL SPELBOLAGEN:
■ ■ 1) Försvarar Chelsea titeln nästa säsong, enligt oddsen?
■ ■ 2) Enligt oddsen, vilket lag ses som den största utmanaren?
■ ■ 3) Liverpool och Manchester United har haft tuffa säsonger, vad säger oddsen om deras insatser?

SÅ SVARAR EXPERTERNA:
JONAS NILSSON, UNIBET
1) – Under Mourinho har Chelsea fått en oerhörd stabilitet och även om det inte vackert alla gånger är det otvivelaktigt vägvinnande. Plumpar i protokollet är uttåget ur Champions League trots en man mer i returen mot PSG hemma på Stamford Bridge och förlusten mot Bradford i FA-cupen. Annars en gedigen säsong av Chelsea och det finns mycket som talar för att man försvarar titeln. Får man behålla stommen i laget, samt Mourinho, och har ett lyckat transferfönster i sommar så ser det fortsatt ljust ut för Londonlaget.

2) – Manchester C har sett håglösa ut från tid till annan och nog kommer det blåsa förändringens vindar på Etihad Stadium i sommar, frågan är vart man landar efter det. Arsenal är definitivt en topp fyra-kandidat men att man ska rå på Chelsea över en hel säsong tror vi inte riktigt.
 
3) – Visst har Manchester U tagit ett steg framåt under van Gaal och ska vara ytterligare lite bättre nästa säsong, men räcker det? En spännande utmanare kan vara Liverpool som i sina bästa stunder ska vara med i toppen, frågan är vad som händer på Anfield i sommar.

ROBIN OLENIUS, BETSSON
1) – Ja, oddsen säger att Chelsea försvarar titeln. En ny ligatitel för Mourinhos gäng betalar 2,45 gånger pengarna. Manchester-lagen och Arsenal ser vi som de främsta utmanarna, men Chelsea är klara favoriter. Det är ett oerhört stabilt och komplett lag som inte riskerar att bli av med några direkta nyckelspelare. Chelsea hade ju dessutom en hel del nya spelare i den här säsongen, och inget talar för att laget skulle bli sämre när de blir än mer samspelta.

2) – Manchester City är andrahandsfavoriter. Ligaseger för City betalar just nu 4,20 gånger pengarna. Om City ska vinna titeln behöver de få ordning på försvaret, samtidigt som Agüero får vara skadefri.

3) – Manchester United är i nuläget tredjehandsfavoriter, en ligaseger för laget betalar just nu ut 5,00 gånger pengarna. Laget fick en tuff start i år, men blev stadigt bättre under säsongen. En lyckad transfersommar och Louis van Gaals gäng kan definitivt utmana om ligatiteln på allvar. Liverpool att vinna Premier League betalar just nu 17,50. Det känns som att ”Pool” behöver rensa en del i truppen och få in ett par riktigt starka kort om man ska kunna utmana. Dessutom råder det osäkerhet kring Raheem Sterlings framtid, samtidigt som Brendan Rodgers kritiserats av en del supportrar. Fansen får vara nöjda om laget når en Champions League-plats.
ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET
1) – Ja, det gör man. Chelsea har en tyngd och en bredd som är klart bäst i Premier League, och lyckas man dessutom förstärka den nuvarande truppen under sommarfönstret så ska det mycket till för att Chelsea inte ska knipa ligatiteln även kommande säsong. Mourinho är expert på det taktiska spelet, vilket vi fick se ett antal gånger under årets säsong och det är också här som Chelsea har sin absoluta spetsegenskap. Spelmässigt så är det inte alltid speciellt vackert, men vad gör väl det när trepoängarna rullar in.
2) – Man City sågs som den stora utmanaren till Chelsea under förra säsongen, och det är ingen skillnad på den fronten till kommande säsong heller. City har redan nu en slagkraftig trupp, och vi räknar med att laget på papperet kommer att förstärkas ytterligare under sommarmånaderna. Man City kommer att bli den stora utmanaren.
3) –  Liverpool kommer att vara med i toppen men någon topp fyra-placering blir det inte. Man har helt enkelt inte de muskler som som krävs för att kunna utmana Chelsea, Man City, Arsenal och Man United sett över en hel säsong. Man United har däremot möjligheter att ta sig hela vägen. Våra odds talar för en tredjeplats men visst, lyckas man få ordning på den talangreserv som ändå finns hos Van Gaals mannar så kan det bära längre än så.

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Tre Kronor