Nya siffrorna: MFF missar CL

SPEL

... men experterna går emot egna oddsen

Foto: Nej du, Markus Rosenberg. Oddsen på Malmö till Champions Legaue är ingen rolig läsning.

Optimismen flödar hos experterna inför Malmös bortamötet med Celtic.

Men siffrorna visar att Skånepågarna missar gruppspelet i Champions League.

– Efter Åge Hareides kommentar om att Salzburg är ett bättre lag än Celtic lär skottarna vara extra laddade och kommer ge allt, säger Robin Karlsson hos Expekt.

Efter mirakelvändningen mot Salzburg har Malmö chansen att nå miljonerna i Champions League gruppspel för andra säsongen i rad.

Lagets härförare Markus Rosenberg och viktige mittfältaren Enoch Kofi Adu är dock avstängda i första mötet mot Celtic – och oddsen pekar på att skottarna blir en övermäktig uppgift för himmelsblått i kvalet.

– Trots att skillnaden på Celtic och Salzburg är marginell håller vi de grönvita som knappa favoriter i dubbelmötet, säger Robin Karlsson.
– Statistiken ger en marginell fördel till Celtic, säger Nordicbets Erik Wännström.

Går emot oddsen

Spelbolagens odds visar att Celtic inte bara är storfavoriter i kvällens möte i Glasgow, sett över två matcher har skottarna ett stort oddsmässigt övertag.

Experterna går dock gärna emot sina egna siffror:

– Malmös chanser att gå till gruppspel är väldigt goda även om oddsen talar emot. Jag tror inte att MFF förlorar borta, det kan till och med bli seger på Celtic Park, säger Henrik Holm hos Unibet och får medhåll:

– Vi spelar krysset på Celtic Park (3.74) som vi sedan tror följs upp av en heroisk Malmö-instats på hemmaplan vilket tillslut resulterar i Malmö-avancemang, säger Alexander Zachrisson hos Betsafe.

Några som inte alls verkar tro på Malmö FF i kväll är spelarna hos Nordicbet.

– Hela 95 procent av samtliga spel som lagts på kvällens match har lagts på Celtic, och endast tre procent på Malmöseger. Väldigt lågt förtroende för MFF med andra ord, säger Erik Wännström på spelbolaget.

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Celtic FC

Malmö FF