Oddsen: ”Han får Bragdguldet i år”

SPEL

”Imponerande prestation i OS”

Foto: Björn Ferry.

Skidskytten Björn Ferry får Svenska Dagbladets bragdguld 2010 enligt oddsen.

Närmaste konkurrenten heter Marcus Hellner medan stjärnor som Robin Söderling och Zlatan Ibrahimovic rankas betydligt lägre.

– Av de tio huvudkandidaterna är det Ferry och Hellner som sticker ut, säger Thomas Bertilsson på spelbolaget Betsson.

Under tisdagen annonserar Svenska Dagbladet ut vem som tilldelas årets bragdguld. Förra året tog skidskytten Helena Ekholm hem priset och enligt Betssons odds är det troligt att en skidskytt får priset även i år. Björn Ferry är favorit till två gånger pengarna efter sitt OS-guld i jaktstarten över 12,5 kilometer.

Och om Ferry inte skulle vinna är det enligt oddsen så gott som säkerställt att årets bragdmedaljör använder skidor i sitt utövande. Andrahandsfavoriten till 2,35 gånger pengarna heter Marcus Hellner och näst i favoritlistan följer Herrarnas Stafettlag i skidor (4,00) och Charlotte Kalla (5,00).

"Historisk svensk laginsats"

Men det ska stå mellan Ferry och Hellner.

– Av de tio huvudkandidaterna är det två prestationer som sticker ut . Dels Björn Ferrys OS-guld där han i jaktstarten startade som nummer åtta och sedan gick och vann hela tävlingen på ett imponerande sätt. Även Hellners guld på tremilen, ett guld som egentligen var en historisk svensk laginsats, sitter också kvar på näthinnan när man ser tillbaka på året 2010, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

Som vanligt är det svårt för lagidrottare att hävda sig i Bragdguldssammanhang och därför ges profiler som Henrik Sedin (7,00) och Zlatan Ibrahimovic (16,00) inte mycket chans. Inte heller Robin Söderlings framfart i världstoppen ska ha en chans och ger hela nio gånger pengarna.