Revenue tog andra raka i Gelsenkirchen

SPEL

”Han kändes så bra som jag väntat mig”

För andra året i rad tog Revenue och Lutfi Kolgjini hem Eliterennen i tyska Gelsenkirchen. Det blev en mycket enkel seger efter ett lopp i ledningen och det var aldrig någon direkt dramatik i loppet, som ingår i World Cup Trot och Grand Circuit.

Segertiden blev måttliga 1.14,1/ 2 011 m auto och det blev svenskt även på andraplats genom Digger Crown/Stig H Johansson. Digger Crown höll farten fint efter att ha travat utvändigt om Revenue.

Förstapriset var knappt 700 000 kronor och Revenue går nu vidare mot ett annat lopp där han är försvarande mästare – Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 27 juli. Därefter väntar en tripp till USA och storloppet Nat Ray Trot.

Från innerspår var taktiken förstås given. Det var ledningen som gällde och Lutfi Kolgjini fixade den saken också. Öppningen blev inte speciellt tuff och sedan kunde Revenue maska bort en bit i loppet i 1.22-tempo. Efterhand ökade Kolgjini farten och avslutade sista kilometern runt 1.10.

– Han kändes så bra som jag hade väntat mig och när vi kunde ta ledningen och fick bestämma var det inga problem, sade Lutfi Kolgjini.

TT-Sportbladet