Tillbaka - med nya friska idéer

SPEL

Nä, jag fick inte sparken.

Jag har i stället haft fyra veckor ledigt och inte sett ett enda travlopp live.

Ännu ett bevis på mitt klena intresse? Inte alls.

Jag anser det nämligen nödvändigt att rensa skallen och ladda om inför hösten och vintern då spelet är som roligast.

Visst är det fräckt med fina lopp varje dag hela sommaren men just nu tittar jag mest bara på, utan att plocka upp plånboken.

Som spelare drömmer jag om skitiga höstbanor och griniga kuskar som skyller på fruset rullgrus när de bränt av med favoriten en decemberlördag.

Jag föredrar halvdan sport

Skulle tippa att jag omsätter mer än dubbelt så mycket under vintern då vi slipper unghästloppen där samma gäng gör upp varenda gång, från de bästa startspåren. Nu är jag lite lagom provokativ och spelat småkorkad, såklart, men jag föredrar faktiskt halvdan sport och dåliga favoriter, i alla fall till vardags.

Semestern tillbringades i Frankrike och trots att det fanns en travbana i stan gick jag inte dit en enda gång. Visst skummade jag startlistorna i tidningen men för mig, som svensk, var det kinesiska. Jag kände inte igen en häst.

De heter ju samma sak...

Funderade på det här fenomenet: igenkännande. Måste det inte vara samma sak om man är ljummet travintresserad och bläddrar i ett program till Valla en onsdag, för att ta ett exempel. Där dyker det upp en massa namn. De är Hogwild, High Ball, Hostage, Trae Boko, Troy Boko, Taylor Boko och Tova Boko, Superlook, Superchip och vi kanske ska gå på fotboll istället?

De heter ju samma sak hela högen. Särskilt tröttsamt är det med unghästar.

Jag har faktiskt spelat på fel treåring en gång, övertygad om att det var en kuse som jag sett göra ett kanonlopp veckan innan men när jag tittar en gång till i programmet, strax före start, inser jag misstaget.

Det här är ju ett sto och hon har jävlar inte startat förra veckan. Va? Nej, hon vann inte.

En oddsfråga

Unghästlopp där alla heter Troy Boko och där tre, fyra är från samma stall är rena döden för sport och spel, tror jag. Jag blir inte ett dugg spelsugen.

Roligast är det när kända, äldre profiler ryker ihop.

Hugo Åbergs i kväll är ett sånt lopp och bättre än så här blir det inte.

Vem jag lirar? Det är en oddsfråga: bästa chansen är sällan bästa spelet.

Veckans tips

Micke Nybrink