”De går vidare – tack vare José Mourinho”

SPEL

Betssons spelexpert Ola Andersson tippar Champions League

Foto: Går till semifinal José Mourinho och hans Real Madrid slår ut Tottenham i kvartsfinalen i Champions League. Det tror i alla fall Betssons fotbollsexpert Ola Andersson.

Åtta lag ska bli fyra.

I kväll drar kvartsfinalerna i Champions League igång.

Så här tippar Betssons fotbollsexpert Ola Andersson match för match.

Foto: Tror på Barcelona Betssons spelexpert Ola Andersson.

MATCH 1: Real Madrid–Tottenham 3–1

MATCH 2: Tottenham–Real Madrid 1–1

OLAS TIPS: Real Madrid till semifinal.

OLAS KOMMENTAR: Hur mycket jag än vill tro att ”Spurs” går vidare så kommer Real bli numret för stort. Hade inte Mourinho varit tränare så hade chansen funnits för Redknapps manskap. Mourinhos mellannamn är Champions League och att han coachar laget vidare till semin är att räkna med.

Tottenham känner av det tuffa matchschemat och jag tycker mig se en trötthet och utmattning i Tottenhams spel. Det är längre och längre mellan tillfällena när de orkar trampa gasen i botten och köra över sina motståndare, lex Inter-matcherna.

MATCH 1: Inter–Schalke 2–0

MATCH 2: Schalke–Inter 1–0

OLAS TIPS: Inter vidare till semifinal.

OLAS KOMMENTAR: Inter är galna igen. De har fått tillbaka tron på sin tränare och även om all coachning och taktik inte är 100 procent så tror spelarna på sig själva efter att Leonardo kommit.

Vändningen i åttondelsfinalen mot Bayern talar sitt tydliga språk. Schalke har verkligen imponerat hittills men nu har de nått taket.

MATCH 1: Chelsea–Manchester United 1–1

MATCH 2: Manchester United–Chelsea 0–0

OLAS TIPS: Manchester United vidare till semifinal.

OLAS KOMMENTAR: Svåraste mötet att tippa bland kvartsfinalerna. Kan egentligen gå hur långt som helst. Lutar tipset mycket mot Uniteds defensiv som varit strålande så länge som Vidic varit på planen. Tipset bygger på att han är med. Även om Chelsea vann sin match i Premier League till helgen, så funkar fortfarande inte anfallsspelet med Torres i spetsen. Det lider de otroligt mycket av.

För United spelar det inte lika stor roll eftersom de har så bra försvarsspel – det räcker med en kontring och så har man fått det viktiga bortamålet i första matchen, som tar dem vidare.

MATCH 1: Barcelona–Sjachtar 2–1

MATCH 2: Sjachtar–Barcelona 1–1

OLAS TIPS: Barcelona vidare till semifinal.

OLAS KOMMENTAR: Jag är helt övertygad om att Sjachtar kommer ge Barcelona problem och sånär slå ut dem. Rubin Kazan använde sig av man man-markering i sitt försvarsspel förra säsongen av Champions League, det blev succé. Kanske att Sjachtar vågar kopiera.

Nåja – Barcelona är en klass för sig för närvarande och jag tror till slut det handlar om en viss Messi i rättvänd position, avgör på egen hand eller via ännu en fantastisk framspelning. En varning är dock på sin plats när det gäller Sjachtar.

OLAS GULDTIPS: Barcelona.

OLAS KOMMENTAR: Jag tror på Barcelona som vinnare. De har den bästa defensiven och offensiven plus världens bäste spelare i form av Lionel Messi.