Kommer stormästaren att komma igång?

SPEL

Glenn Strömberg jagar pokerproffsen

Dags för den tredje omgången av Spelbolagsfajten.

Och jämnt är det.

Vem har lagt bästa spelen inför helgen?

Vem tar greppet inför de avslutande omgångarna?

✓ Henrik Josefsson, Nordicbet

Ingen vidare spellycka i omgång två då spelen inte alls gick min väg och bara ett rätt av fyra gjorde att vinsten från första omgången försvann. Ny omgång och nya möjligheter att ta igen förra veckans förlust och stärka min första plats i Spelbolagsfajten. Jag väljer den här veckan att spela två dubblar med Roma som banker.

Livorna – Roma 2

Lazio – Catania X2

Dubbelodds: 2,87

Insats: 100 kr

Roma är redan klara för nästa omgång i Champions League och med Totti tillbaka i laget är det full fokusering och inget som stör uppladdningen. Livorno ska helt enkelt inte räcka till trots hemmaplan och detta bör sluta med bortaseger.

Lazio har en liten chans att ta sig vidare i Champions League vid seger på bortaplan mot Real Madrid till veckan och möjligt att fokuseringen inte är den bästa här.

Man möter ett Catania i kanonform som mycket väl kan ta alla tre poängen med kör lite ”safe” med en halvgardering X2.

Livorna – Roma 2

Edsbyn – Falun över 10,5 mål

Dubbelodds: 2,90

Insats: 100 kr

Roma är redan klara för nästa omgång i Champions League och med Totti tillbaka i laget är det full fokusering och inget som stör uppladdningen. Livorno ska helt enkelt inte räcka till trots hemmaplan och detta bör sluta med bortaseger.

Edsbyn med storskyttarna Joakim Hedqvist och Jonas Edling i spetsen verkar ha hittat rätt och hemma i bandykyrkan är man enormt tunga att möta. Falun har tappat viktiga spelare inför säsongen och laget föll ihop senast hemma mot Broberg.

Kör Edsbyn på för fullt i 90 minuter finns det goda chanser till ett nytt målkalas och jag spelar över 10,5 mål.

✓ William Thorson, Betsson

I denna omgång av spelbolagsfajten har varken jag eller mina motståndare visat några av våra bästa sidor än så länge. Alla ligger vi på minus vilket är ett klart underkänt betyg. Inför denna helg envisas jag ändå med att lägga mina spel på NFL där jag snart hoppas på den stora islossningen. Två spel läggs där och ett i tyska Bundesligan och då pratar vi fotboll förstås. Bet´s on

Tennessee-San Diego, San Diego -1

Odds: 2,01

Insats: 75

San Diego är inne i ett riktigt stim och har vunnit tillbaka sitt självförtroende nu när de verkar ta hem förstaplatsen i sin division. Tennessee har några skador på nyckelspelare i deras defensiv vilket har visat sig vara ett stort avbräck för dem de senaste tre veckorna.

New England - Pittsburgh, Pittsburgh +10

Odds: 1,96

Insats: 75

Pittsburgh är det bortglömda laget för tillfället och har vunnit 4 av de 4 senaste mötena lagen emellan. New England har fått dåligt med tid att förbereda sig inför denna match med två tuffa matcher på kort tid som båda slutat med förlust.

Nürnberg - Hertha Berlin, Nürnberg Asian Handicap -1/4

Odds: 1.88

Insats: 75

Nürnberg har haft en jobbig inledning men verkar hittat tillbaka till formen då man stundtals spelade ut AZ Alkmaar i Uefa-cupen i veckan. Hertha var riktigt dåliga senast och har förlorat 6 av 7 bortamatcher och får det tufft nu när viktiga mittfältarna Lucio och Ebert finns på skadelistan.

✓ Glenn Strömberg, Expekt

Jag har bommat två helger i rad och nu är det verkligen dags att dra in pengar och lägga grunden för avslutningen.

Jag har gjort en rejäl granskning av helgens odds och har till slut fastnat för en trippel som känns klar. Tripplar är inte min normala likör men denna gång gör jag ett undantag och oddset är fina 3.10 på tre starka hemmalag.

Bayer Leverkusen känns som ett mycket tryggt val i Bundesliga hemma mot Hansa Rostock.

Leverkusen är formlaget nummer ett i Bundesliga medan Hansa inte räcker till på bortaplan. Sex förluster av sju möjliga säger allt. Villarreal och St Etienne är mina andra val. Villarreal tar sig an Betis och är en bank i spanska ligan. Hemmalaget jagar på i toppstriden medan Betis bara har tagit tre poäng av 21 möjliga så här långt.

Saint Etienne är ruskigt starkt hemma med 10-1 i målskillnad och fem segrar. Motståndarna Metz är utpekad jumbo i franska ligan och ska inte räcka till här. Jag har spelat på Villarreal och Saint Etienne en gång var tidigare i Spelbolagsfajten. Då gick

det inte vägen. Men denna gång ska de inte svika mig.

Bayer Leverkusen - Hansa Rostock 1 1.35

Villarreal - Real Betis 1 1.50

Saint Etienne - Metz 1 1.53

Odds: 3.10

Bet: 150 kr