”Jag har alltid varit en vinnarskalle”

SPEL

Nu kan Strömberg ta hem Spelbolagsfajten

Glenn Strömbergs fotbollskarriär går vidare – som tipsexpert.

Den förre landslagsstjärnan leder Spelbolagsfajten överlägset och kan ta sin fjärde raka totalseger.

– Det är många timmar som ligger bakom.

Foto: Glenn Strömberg har startat en ny lyckad karriär – som tipsexpert.

Glenn Strömberg, som i dag jobbar för Expekt, började Spelbolagsfajten med tusen kronor. I 19 veckor har han dominerat tävlingen och mer än fördubblat sina pengar.

På måndag har han chansen att ta sin fjärde raka totalseger. På vägen har han bland annat slagit ut Johan Mjällby, Thomas Nordahl och Nicklas Kulti.

”Det brukar ta 3-4 timmar”

– Det är kul. Turligt nog har jag alltid varit en vinnarskalle. Vinna vadet mot spelbolagen är bra mycket viktigare än summan jag vinner, säger Strömberg till sportbladet.se.

– Det är många timmar som ligger bakom. När oddsen kommer börjar jag plocka fram all statistik. Onsdagskvällen är alltid vigd för förberedelse. Det brukar ta 3-4 timmar. Sedan på torsdagen tycker jag att jag är klar, men det tar alltid en timme till.

Tippar du mycket privat?

– Ja. Varje dag i princip.

Men något spelberoende lider han inte av.

– Nej, finns det inga odds som jag inte gillar då avstår jag den dagen. Däremot har jag behov att titta vilka odds som finns.

Som erfaren tippare vet Strömberg vad han ska leta efter.

– Det gäller att hålla utkik efter när oddssättarna gör misstag. Men det är inte ofta för de är jäkligt duktiga. Några bomber hittar man aldrig, men ibland kan de ge 1,95 när man trodde att man skulle få 1,60.

Och som erfaren fotbollsspelare har Strömberg en fördel.

– Jag tittar mycket på fotboll och då får jag en bra blick över hur matchen var. Jag kan då se att 2–0 i en match inte betyder något, om det bara var frukten av tur.