Jag tror hårt på Ukraina

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

men litar inte på England

Veckans stryktips präglas naturligtvis av de VM-kval och träningslandskamper som spelas idag lördag. England - Sverige tar vår uppmärksamhet och matchen går på SVT 15:45.

Vad gäller kupongen så kan vi konstatera att de säkraste vinnarna återfinns längst ned på kupongen i form av engelska divison I-matcher. Watford, Sheffield W och Burnley är där mina vinnare.

Systemförslaget är på 576 rader.

1. England - Sverige 1 1X

Streckprocent: 69 20 11

Statistik

Alla möten: 17 6 6 5

Värt att veta: England har inte vunnit över Sverige sedan 22/5-68 (3-1). Det är åtta matcher sedan och Sverige är onekligen en lack om foten för britterna. Matchen spelas må Manchester Uniteds hemmaplan Old Trafford. I Sverige saknas Henrik larsson, patrik Andersson och Fredik Ljungberg. I England var det tveksamt om Owen skulle spela, men han ställer upp och därmed får britterna bästa laget. Detta gäller dock första halvlek. Därefter kommer man mixtra med lagen.

Analys: Det går inte att frångå England i tipset här. Man ställer upp med bästa laget till skillnad från Sverige. Sverige har dock haft lätt för England i modern tid och ett garderingskryss känns rätt för såväl hjärta som hjärna. Tänk dessutom på att man i halvtid kommer göra många byten i båda lagen.

2. Danmark - Holland 2 X2

Streckprocent: 40 28 32

Statistik

Värt att veta: En träningslandskamp. Man startar med bästa lagen för att efter halvtidsvilan byta fritt.

Analys: En lurig match. Holland borde vara det bättre laget, men Danmark har imponerat. Min känsla säger Holland då jag tror man är riktigt revanschsuget. U-tvåa, men tidigt kryssgardering.

3. Ukraina - Tyskland 1 1

Streckprocent: 19 29 52

Värt att veta: VM-kval. Tyskarna kommer spela extremt defensivt här med en 4-5-1-uppställning. Ricken på topp. I hemmalaget är storstjärnan Sjevtjenkjo åter efter en ansiktsskada (brutet näsben).

Analys: Här går jag fullt ut på Ukraina. Tyskland är inte som förr och Ukraina kommer satsa framåt. Sjevsjenko kommer göra livet surt för tyska backar och jag litar på att han nätar. jag bankar ettan. Notera streckfördelningen som jag anser vara närmast sanslös.

4. Österike - Turkiet 2 X2

Streckprocent: 37 32 31

Värt att veta: VM-kval. Turkiet kom tvåa i Sveriges grupp och Österike lyckades nå detta kval efter en sen kvittering borta mot Israel.

Analys: Här tror jag väldigt mycket på Turkiet som jag anser är ett bra mycket bättre lag än Österike. Hemmalaget saknar dessutom fem av de spelare som inte viller vara med i bortamatchen mot Israel. Turkiet kommer med bästa laget och bör vinna. man är dock också nöjd med oavgjort här varför kryssgarderingen kändes nödvändig.

5. Belgien - Tjeckien 2 2

Streckprocent: 33 32 35

Värt att veta: VM-kval. Belgien saknar tre av sina bästa spelare i Valgaeren, Wilmots och Mpenza. Tjeckien saknar mest troligt duktige Koller.

Analys: Här känner jag starkt för Tjeckien. Belgien är ett bra lag, men har inte råd med de skador man nu drabbats av. Tjeckien är ett bättre lag och när man nu kan ligga på kontringar får man svårt att förlora. Tvåan är stark!

6. Slovenien - Rumänien 2 X2

Streckprocent: 43 31 26

Värt att veta: VM-kval. Sloveninen saknar sin viktigaste spelare Zlatko Zahovic. Rumäninen har inga tunga avbräck.

Analys: Klar fördel Rumänien med anledning av Zahovic's frånvaro. Mycket talar för en tvåa, men eftersom oavgjort är en framgång för Rumäninen sitter garderingskrysset där ändå.

7. Burnley - Portsmouth 1 1

Streckprocent: 63 22 15

Statistik

Alla möten: 18 12 3 3

Värt att veta: 1-1 i fjol. The Clarets får åter viktiga spelare i form av Kevin Ball och Steve Davies. Pompey saknar däremot unge lovande Gary O'Neill som är på landslagsuppdrag.

Nya skador:

Burnley: b. Thomas och b. Davis.

Portsmouth: mf Quashie (ben).

Analys: Väl medveten om att Pompey bara förlorat två matcher på bortaplan bankar jag ettan här. Burnley är oerhört starkt på hemmaplan och när man nu får tillbaka bland annat Kevin Ball känns ettan väl motiverad.

8. Birmingham - Crystal Palace X 1X2

Matchen ska lottas

Streckprocent: 40 35 25

Värt att veta: Matchen är uppskjuten och ska därför lottas. I tombolans ligger fem ettor, sju kryss och fyra tvåor.

Nya skador:

Norwich: -.

Wolverhampton: Omöjlig match att tippa och det är bara att ta skeden i vacker hand och helgardera. Mitt u-tips blir självfallet ett kryss eftersom det är procentuellt störst chans till det.

9. Norwich - Bradford C 1 1X

Streckprocent: 79 12 9

Statistik

Alla möten: 5 1 3 1

Värt att veta:Lagen har inte möts sedan 98/99 då det blev 2-2. Norwich imponerade när man slog serieledarna Wolves senast. Bradford vill inte lyfta och en stark anledning till det är de omfattande skadebekymmer man haft och fortfarande har. I veckan drabbades man av ännu en jobspost då målvakten Gary Walsh skadade sig (skärsår och en whiplashskada) i en bilolycka. Han är snart åter, men kan inte stå i lördagens match.

Nya skador:

Norwich: b. Kenton (knä).

Bradford C: -.

Analys: Jag gillar Bradford, men laget har förtvivlat svårt att få balans i spelet. Man öser in mål, men släpper dessvärre även in många. På de tre senaste matcherna har man gjort nio mål. Däremot har man släppt in 15 mål på de senaste fem! Denna statistiks möjligheter till förbättring hjälps knappast av att målvakten Walsh är skadad. Jag tror Bradford får det tufft mot The Canaries här och u-ettan är given. På ren känsla åker dock ett garderingskryss med. Bradford gör ju många mål som bekant!

10. Crewe - Gillingham 1 1X2

Streckprocent: 60 25 15

Statistik

Alla möten: 14 9 2 3

Värt att veta: 2-1 i fjol. Crewe har inte vunnit på sex matcher och då var det serieledarna Wolves som fick sträcka vapen (1-0). Unge stjärnskottet Dean Ashton spelar U21-match med England och är ej tillgänglig för spel här.

Nya skador:

Crewe: -.

Gillingham: b. Patterson.

Analys: Klart lurig match då Ashtons bortavaro är ett klart avbräck för Crewe. Trots det väljer jag att gå på ettan då Crewe trots allt spelat bra utan att få vinna. Gills slår dock till när man minst anar det och jag helgarderar.

11. Watford - Stockport 1 1

Streckprocent: 84 9 7

Statistik

Alla möten: 8 3 4 1

Värt att veta: 2-2 i fjol. Preston har har inte gjort mål i någon av de fem senaste matcherna. Däremot har man släppt in 12 må på de tre senaste! Forwarden Marcu´s Gayle är åter spelklar för hemmalaget. Patrick Blondeau är avstängd i Watford. Stockport har en ny manager i Carlton Palmer. Det ser ut som att gamle målvaktsstjärnan Tim Flowers ska lösa Stockports målvaktsproblem (båda är skadade).

Nya skador:

Watford: lagkaptenen Filippo Galli b. (vad).

Stockport: -.

Analys: En av veckans säkraste ettor. Stockport må tända till med en ny manager, men det spelar ingen roll här. Vialli har fått fart på Watford och ettan bankas utan minsta tvivel.

12. Sheffield W - Grimsby 1 1

Streckprocent: 67 20 13

Statistik

Alla möten: 11 9 1 1

Värt att veta: 1-0 till Owls i förra årets båda möten. Grimsby har haft stora skadeproblem, men det ser nu mycket ljusare ut.

Nya skador:

Sheffield W: b. Haslam (ljumske) samt Ian Hendon.

Grimsby: fw. Rowan (knäsena).

Analys: Wednesday har svårt att övertyga. Grimsby får dessutom tillbaka folk och är därför värd en gardering. Jag utgår från etta, men garderingskrysset plitas dit tidigt.

13. Stoke - Brentford 2 X2

Streckprocent: 50 30 20

Statistik

Alla möten: 6 4 2 0

Värt att veta: 1-0 i fjol. O'Connor är avstängd i hemmalaget och Stephen Hunt och Paul Gibbs i Brentford.

Skador:

Stoke:Thordarson, Hansson och Henry.

Brentford: lagkaptenen Paul Evans (sträckning).

Analys: Stoke saknar fem ordinarie spelare här. Brentford har dock inte vunnit här på sex försök. Här tar jag dock en rå och går på tvåan. Stoke är dock trots manfallet värda en kryssgardering.

Helgens alla avstängningar

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN