Kuskintervjuver inför Elitloppet på Solvalla

SPEL

Sportbladets Martin Berg tar kollen på kusk och hästar

V65-1 1 609 m auto

1 Old Maid Hall (Pekka Korpi) var inte som bäst i Oslo. Inte dålig men lite trött. Kanske var det resan. Till Stockholm är hon van att resa. Normalt kan hon lämna snabbt från start och jag försöker hålla ledningen. Det är bra hästar i loppet men jag tror på chans, säger Pekka.

2 Alltid V.G. (Åke Svan-stedt) har gjort en start och vann då. Det var i ett billigt gäng. Hon kändes bra och formen ska kunna vara fin nu när hon har gått ett lopp. Kan inte ta en längd på Old Maid Hall från start. Får smyga med så får vi se hur långt det räcker, säger Åke.

3 Lotuschic (Erik Adielsson) berättar Stig H Johansson om här intill vänster.

4 Orchidee d’Aunou (Robert Bergh) tog inte alls i på Solvalla i den senaste starten. Ser ut att ha bra form. Vi får hoppas att hon tänder till nu. Eventuellt tar vi bort alla skygglappar på henne den här gången. Det är ett enormt fint lopp. Distansen är ett minus och motståndet är kanonbra. Så jag ligger lågt, säger Robban.

5 Le Reve (Enrico Bellei) har fin form. Det är en månad mellan starterna, men det gör inget. Hon är rätt snabb ut och Enrico får ladda lite. Jag tycker själv att det är en het segerchans men vi får nog ta det lite lugnt med förhoppningarna, säger Svend Dyhrberg.

6 Patricia du Ling (Jorma Kontio) har ett knepigt spår även om formen är fin. Därifrån får vi hoppas att det löser sig. Jag skulle tro att det kan vara en platschans, säger Timo Nurmos.

7 Knifetown Queen (Fredrik B Larsson) gör det bra. Är lite under de bästa hela tiden. Det är stenhårt emot och vi får vara nöjda med en slant här. Tråkigt läge också, säger Fredde.

8 Joy Ås (Björn Goop) har dragit nitlotten här med bricka åtta. Hon har varit strålande i Drottningens. Har inte gjort en dålig prestation någon gång. Har verkligen varit rejäl och bra. Hon är i bra form och blir det högt tempo och vi får lite hjälp på vägen kan hon dyka upp, säger Olle Goop.

9 Flicka Kronos (Thomas Uhrberg) blev väldigt hetsig i Drottningfinalen senast och pullade bort alla krafterna. Vi har gått igenom henne efteråt och hittar inga fel. Det vi var nöjda med senast var att hon var så fräsch och fin i benen. Det var positivt. Känns fortsatt fin i jobben, säger Johan Untersteiner i Roger Walmanns stall.

10 Possessed Bydreams (Olle Goop) har haft en liten infektion i kroppen att kämpa emot. Har inte riktigt orkat riktigt i de här starterna hon har gjort. Men nu så är värdena bra och hon har skött sig okej i jobb. Det är lite intressant att se vad det kan bli den här gången. Det är ett risigt läge för hennes del. Joy Ås har varit igång mer, säger Olle.

V65-2 2 609 m auto

1 Conny Nobell (Björn Goop) fick ett perfekt läge. Det bästa han kunde få. Det är det hårdaste motståndet han har mött någon gång. Steinlager tar nog ledningen. Är han frisk och i form så är han ju bra så klart. Målsättningen för oss är att komma till finalen. Det är svårt att begära att han bara ska vinna ett sådant här lopp. Men hästen är i fin författning, säger Olle Goop.

2 Super Light (Jörgen Westholm) mår väldigt fint. Gick fort på rakbanan i onsdags och allt var som det skulle. Jag tror att han har toppform. Det ser bra ut. Hästen har lärt sig kort distans och startar betydligt bättre för varje dag som går. Blir det tufft tempo på tillställningen finns det ingen som springer ifrån honom. Det ska bli kul att se hur han kommer till, säger Jörgen.

3 Steinlager (Per Oleg Midtfjeld) gick ett jobb i 30-fart i onsdags och var väldigt fin på det. Det har inte varit en helt perfekt uppladdning i och med att han har haft virus och en infektion. Det är han behandlad för och ser fin ut igen. Han är god från start och det är klart att möjligheterna är ganska stora att vi ska kunna ta ledningen. Då vill jag påstå att det är en bra chans, säger Per Oleg.

4 Fairbank Gi (Giuseppe Pietro Maisto) är allt bra med. Gick 25/2 000 meter på ett väldigt lätt och väldigt bra sätt i söndags. Resan från Finland är inga problem. Han är inte så snabb från start, bara normal. Jag hoppas vi tar oss till final. Bara det inte blir ett taktiklopp. Min häst kan springa 1.10,5 på Solvalla om det blir ett jämnt och bra tempo på loppet, säger Holger Ehlert.

5 Mara Bourbon (Enrico Bellei) är en fantastisk häst. Det såg vi alla i Oslo, men trots det så rankar jag henne som den häst av de franska som har minst chans. Jag tror definitivt inte att det är hennes distans nämligen. Det talar emot henne. Det är stor risk att hon hamnar på vingel, säger Anders Lindqvist som kan allt om de franska ekipagen.

6 Jardy (Jean Michel Bazire) är normalt en riktig långdistansare. Som många äldre hästar har han blivit snabbare och snabbare med åren. Sista tiden har han sett mycket förbättrad ut. Bazire vet jag är optimistisk. Det enda han i princip är rädd för är en Jag de Bellouet i toppform. Så han är mycket optimistisk, säger Anders Lindqvist.

7 Snazzy Millie (Rick Zeron) är det jättebra med. Formen ser bra ut. Resan gick bra. Hon har ätit hela tiden och druckit bra. Dessutom tränade hon bra i onsdags. Jag är nöjd och belåten. Jag är optimist. Jag har rest hit och svarade ja på inbjudan för att jag trodde att vi har en god chans, säger Pål Skjaker.

8 Citation (Erik Adielsson) skriver Stig H Johansson om i sin egen krönika till vänster. Bara i Sportbladet.

V65-3 3 609 m auto

1 Jag de Bellouet (Christophe Gallier) kommer att börja med en ”Jan-Olov Persson” i första sväng. Om han är i form kommer han sedan att försöka vinna loppet den tunga vägen. Han är inte så dålig från start och kommer inte tappa så mycket. Har visat att han kan skifta form väldigt snabbt, från att göra dåliga prestationer till att göra bra. Det blir oroligt att vara med och köra i det här försöket. Först har man den här som kommer att köra brutalt för att ta sig ut. Sedan har man Jos Verbeeck som inte är guds bästa barn. Det kommer att bli tufft för konkurrenterna, säger Anders Lindqvist.

2 Kool du Caux (Joseph Verbeeck) tror jag är en riktig rysare eller outsider. Om de andra franska hästarna ger vika. I fjol fick han sin säsong spolierad, då han bara gjorde fyra starter och fick sluta säsongen redan i februari. Nu börjar han komma i gång efter ett långt uppehåll och blir bättre och bättre. Han har härdats av loppen i Norge och Finland. Hittar de rätt är han en kandidat till slutsegern till och med, säger Anders Lindqvist.

3 Hot Shot Knick (Thomas Uhrberg) fick ett hyggligt läge i alla fall och det blir intressant att se hur det går. Han känns fortsatt bra i jobben och formen verkar hålla i sig. Balansen blir samma som han brukar springa med. Om han går till final får vi se om vi ändrar på något då. Det är inte omöjligt att han är en av dem som ska kunna vinna redan i försöket, säger Kari Lähdekorpi.

4 Thai Tanic (Björn Goop) gick bra nu igen. Blev hindrad i sista sväng av en galopperande häst framför. Tappade ett par längder på det men gick bra upploppet ner. Känns fortsatt fin i jobb och är i bra författning. Jag hoppas att han går till final, säger Olle Goop.

5 Malabar Circle Ås (Andrea Guzzinati) överraskade oss i Lotterian. Jag tror att hans form bara var 75- procentig. Det räckte. Med hans erfarenhet och snabba speed tog han vara på chansen. Har varit riktigt fin efteråt. Nu är han hundraprocentigt i form. Att han är med i det försök som ser tuffast ut är nog en fördel. Han ska ha sitt lopp. Ju fortare det går desto bättre för honom, säger Jerry Riordan.

6 Lets Go (Enrico Bellei) känns bra och är väldigt snabb från start. Jag hoppas att han tar rygg på Hot Shot Knick. Har han den positionen kan han gå till final, säger Holger Ehlert.

7 Giant Diablo (Örjan Kihlström) gick jättebra i Oslo. Har prickat formen jättebra. Roger tycker att hon känns riktigt fin i jobben. Allt tyder på att formen ska vara på topp. Det är ett tufft lopp och ett tufft läge. Vi får se om vi kan ta oss till final. Det kan bli svårt härifrån, säger Johan Untersteiner.

8 Victory Tilly (Erik Adielsson) läser ni om i Stig H Johanssons exklusiva Elitloppskrönika till vänster.

V65- 4 609 m auto

1 Simb Tracy (Lutfi Kolgjini) var okej senast trots att det var långt mellan starterna. Ska gå framåt rejält med den genomköraren. Tror inte att hon kommer köras i ledningen. Jag är glad för pengar, säger Lars I Nilsson.

2 Galadriel Baba (Pietro Gubellini) ny i vår träning. Vi har inte haft henne i mer än en månad. Var ofräsch när hon kom och är åtgärdad. Har gått tre jobb. Inga snabbare tider. Hur hon ställer sig i den här konkurrensen har jag svårt att bedöma, säger Åke Kristoffersson.

3 Pin Up de la Loge (Jean Michel Bazire) tillhör de bättre i sin kull. Ett mycket duktigt sto som normalt har kapacitet för att vinna det här. Kanske lite nervig och man vet inte hur de stona klarar av att resa. Får behandlas med osäkerhet tack vare att de är osäkra reshästar de franska stona, säger Anders Lindqvist.

4 Bahama Delight (Hans Petter Tholfsen) håller fin form och har varit bra efter norska förhållanden. Det är vanskligt att värdera mot det här motståndet. Hon har gått bra hemma i Norge men det är vanskligt att säga hur långt det räcker här. Det får vi se, säger Hans Petter.

5 Keystone Carla (Frode Fladen) verkar väldigt snabb bakom bilen här hemma i träning. Med Fladen bakpå en sådan här dag blir det körning. Har inte startat på länge men hon har tränat fint och är väl förberedd. Det är en häst jag väntar mig en del av, säger Lars M Sövik.

6 U.S.A.Hornline (Per Lennartsson) är på uppgång. Var riktigt bra i Norge som trea senast. Fick ett läge för långt ut på vingen för att det ska kännas riktigt bra. Vet inte om Per provar framåt eller backar. Har åtminstone en bra platschans, säger Lars Widestedt som är försteman i Pers stall.

7 East Zenda (Daniel Olsson) var bra senast men har varit struken efter det. Möter bättre hästar än tidigare men blir inte ifrånsprungen, säger Danne.

8 Southwind Wake (Erik Adielsson) berättar Stig H Johansson om i sin krönika här intill.

9 Pretence (Jean Pierre Dubois) kan också vara osäker på resandet. Hon började sin karriär väldigt lovande och såg ut att bli kullens drottning. Är en väldigt snabb häst som säkert är gynnad av 1 600. Dubois kan presentera hästarna i rent lysande skick. Dock ingen fördel att han kör sin häst själv, säger Anders Lindqvist.

10 In Smooth Action (Jari Kinnunen) var ruskigt fin näst senast, endast slagen av Simb Chaplin. Senast höll hon ledningen och joggade första 1 000 på 1.22,5. Spurtade sedan 1.12 sista 500 och vann enkelt. Hon kan komma flygande till slut och sluta trea-fyra, säger vår finske kontakt Mika Räty på Ilta-Sanomat.

V65-5 1 609 m auto

1 Blue Chip Star (Erik Adielsson) får ni veta allt om när ni läser Stig H Johanssons exklusiva krönika.

2 Frullino Jet (Jorma Kontio) är en snabb häst som nu börjar lära sig och agera som en veteran. De senaste loppen har han verkligen funnit sig själv och har gott självförtroende. Spår två är det bästa spåret på Solvalla. Min har en bra chans att komma till front därifrån. Klar segerchans, säger Jerry Riordan.

3 Cromwell (Robert bergh) har det flytit på bra med i jobben. Allting ser bra ut och jag får vara nöjd med läget. Han startar med chans. Är okej ut men det är snabbare hästar innanför, säger Robban.

4 Uppercut Flevo (Ove Wassberg) är en flink häst som är riktigt flink från start. Möter bra hästar så det blir svårt att vinna, men vi kan nog få goda pengar. Kommer jag till ledningen beror det på vem som kommer om jag släpper eller inte. Cecena Ås har jag släppt till förut med gott resultat. Den går hela vägen, säger Ove.

5 Smooth Moves (Björn Goop) tillhör Stig H Johanssons stall. Så honom läser ni också om i Stigs krönika.

6 Cecena Ås (Alexander Heisholt) har fin form. Det blir samma balans som tidigare. Taktiken ser vi på söndag. Vi får se lite vad de andra gör. Han är en av dem som det ska spelas på i år. Cecena Ås var bra mot Conny Nobell och de andra senast. Han ska streckas tidigt, säger Alex.

7 Jocose (Jörgen Sjunnesson) var ruskigt fin när han vann på Romme och även i försöket till Kungapokalen. Tyvärr hade han en dålig dag i finalen och det syntes redan 50-60 meter innan bilen släppte att det inte var något flyt i honom. Han är behandlad och tillfixad efter det. Har varit jättefin i jobb men har fått ett krångligt läge här, säger Stefan Hultman.

8 Ro Lo (Thor Borg) hade ett dåligt läge på Bjerke. Gick bra ändå. Hästen är fin men har fått ett dåligt spår igen. Det sänker förhoppningarna. Vi ska köra barfota för första gången. Vi river av allt. Från spår åtta är det vanskligt att komma rätt till. Kapacitet finns det dock, säger Trond Anderssen.

9 Frisky Bieffe (Pietro Gubellini) har en fin rad. Är inte speciellt startsnabb men desto starkare till slut istället. Hästarna har tagit det väldigt bra efter resan. Äter och dricker bra. Verkar väldigt pigga. Det behöver inte vara helt iskallt, säger Åke Kristoffersson.

10 All American Boy (Thomas Uhrberg) gick bra i finalen av Kungakannan senast på Åby. Har gått rätt lugna jobb efteråt och känns helt okej. Det ska mycket till för att man ska runda hela fältet. Vi får smyga med och hoppas att de kör i idiottempo. Då kan det lösa sig, säger Johan Untersteiner.

V65-6 1 609 m auto

1 Saran Salama (Tapio Perttunen) har toppform för dagen. Var riktigt bra som tvåa bakom Järvsöfaks senast i Oslo. Kan göra detsamma här igen. Men ingen slår Faksen, säger vår finske kontakt Mika Räty.

2 Vinning Kos (Thor Borg) verkar bra tycker jag. Tävlar som han brukar och jag hoppas att han kan vara bland de tre. Det vore jättebra. Han fick ett bra utgångsläge i alla fall, säger Jan-Olov Persson.

3 Spikeld (Erik Adielsson) verkar hålla bra form. Går med samma utstyr som han brukar. Det var otur att han galopperade i senaste starten. Formen ska vara bra men nu möter han riktigt bra hästar. Järvsöfaks verkar vara omöjlig att slå. Jag hoppas vi kan greja en fjärdepremie, säger Atle G Hoel.

4 Krembest (Lars Lindberg) har varit bra här nu i ett par lopp. Så formen är på topp igen och det behövs. Det är fina hästar med här. Läget får jag vara nöjd med. Jag provar framåt. Är man med under Elitloppshelgen får man inte sitta och hålla igen. Jag hoppas på platschans, säger Lasse Lindberg.

5 Nordgubben (Björn Karlsson) jagar en matlapp. Jag tror att det blir svårt att vara tvåa eller trea bakom Faksen nu när det är kort. Då ska de andra köra ihjäl sig. Min går ju alltid bra till slut. Risken finns att han inte hinner med riktigt, säger Kenneth Karlsson.

6 Järvsöfaks (Jan-Olov Persson) ser fin ut och känns fin. Han blir bara bättre och bättre, men det finns säkert någon som kan slå honom. Men har han en bra dag, som han brukar ha, då brukar han vara bäst. Det blir en bra tid automatiskt. Man får ha en riktigt bra häst om man ska få några pengar i det här loppet. Men Faksen är ju bra, säger Janne.

7 Moe Odin (Asbjörn Mehla) måste vara bättre än han var i Oslo. Då gav han sig för tidigt. Efter en småtuff öppning var det över för tidigt. Det finns inga fel på honom. Vi kör senare från start och tar oss ner i en rygg. Så får vi se. Tycker att han ska ha platschans. Vi får prova att köra i rygg den här gången. Då kan vi vara bland de tre främsta. Men det går inte att slå Järvsöfaks, säger Asbjörn Mehla.

8 Bokli Eld (Lars Anvar Kolle) håller uppåtgående

form men från det spåret tar vi det kallt. Det var ingen höjdare. Det är inte så att man drömmer om det spåret när man ska vara med i ett sådant här lopp. Han går barfota som vanligt. Jag hoppas att jag kan vara bland de tre. Men det ser vanskligt ut med det spåret.

Det blir tufft, säger Lars Anvar.

Bästa spelet

Spetsstriden

Odds & streck

Martin Berg