”Zlatan har en del att bevisa”

SPEL

ENKÄT: Spelbolagen om var Zlatan skulle passa bäst, var han spelar nästa säsong

Foto: Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic framtid i Barcelona är högst osäker.

Sportbladet Spel tog hjälp av spelbolagen för att reda ut begreppen.

Var skulle han passa bäst? Var vinner han skytteligan? Vad tror spelarna?

Här är svaren på de tre heta frågorna.

✓ Här är Sportbladets Spels frågor:

1) Om Zlatan lämnar Barcelona, i vilken klubb skulle han passa bäst i?

2) I vilken liga skulle Zlatan bli skyttekung?

3) Vad tror era spelare. Lämnar han Barcelona?

✓ Så svarar spelbolagen:

Jörgen Sparredal, marknadschef bet365:

1) – Vi tror att han skulle passa bäst i en italiensk klubb. Det skulle dock vara väldigt intressant att se hur Zlatan skulle hävda sig i Premier League. Engelsmännen är inte imponerade av Zlatan och han har en hel del att bevisa för folket på de brittiska öarna. Vi tror att Chelsea eller Manchester City ligger närmast till hands om han väljer Premier League.

2) – Sett till de större ligorna tror vi att Zlatan har störst chans att bli skyttekung i serie A. Tempot är lägre i serie A och vi tror det passar Zlatans spelstil bättre än Premier League och La Liga.

3) – Det beror på vilken region man tittar på. I Spanien är det många som hoppas att Zlatan lämnar då de inte tycker att han passar in i Barcelonas spelstil. I Sverige ser vi dock ett starkt stöd för Zlatan och en majoritet av spelarna satsar på att han blir kvar i Barcelona.

Andreas Slätt, marknadschef, Unibet:

1) – Manchester United. Jag tror att han och Rooney skulle komplettera varandra bra. Dessutom har United snabba yttrar som Nani, Valencia och Park som kan sätta in bollarna åt honom och Rooney. Zlatan och Rooney skulle bilda en fruktad anfallsduo.

2) – Han har blivit det i serie A förut och han skulle nog kunna bli det igen om han återvänder.

3) – Så här långt har våra spelare enbart spelat på att han lämnar Barcelona. Vi tror fortfarande att det är stor chans båda parter provar en säsong till. Även med Villa i laget finns det utrymme för Zlatan. För att han ska lämna klubben behövs det nog en bytesaffär med någon klubb.

Urban Aheinen, oddssättare Nordicbet:

1) – Zlatan själv är i stort behov av att spela i en storklubb som kan vinna titlar och då finns det bara ett tiotal stora klubbar som är aktuella. Tiden i Juventus var fantastisk och det är en klubb som Zlatan skulle passa utmärkt i.

2) – Utan tvekan så ligger Italien bäst till.

3) – Det råder delade meningar hos spelarna om var Zlatan spelar nästa säsong och självklart påverkar alla rykten och skriverier i media spelarnas syn på om Zlatan lämnar Barcelona eller inte. Just nu vill jag säga att det är 50/50 om spelarna får säga sitt men vi är fortfarande övertygade om att chanserna är större att Zlatan fortsätter i Barcelona även nästa säsong.

Dan Vikman, presschef Expekt:

1) – Jag tror att Arsenal skulle passa honom bra. Där skulle han kunna få en central roll som anfallsstjärna och få mycket boll framåt i ett spelskickligt, offensivt lag.

2) – Förmodligen har han störst chans i serie A där han kan spelet och har lyckats förr.

3) – Vi får mest spel på att han spelar i ett engelskt lag nästa säsong.