Glenn Strömberg: ”De vinner ligan – igen”

Expekts spelexpert Glenn Strömberg tippar Premier League: I dag plats 1-10

Chelsea vinner Glenn Strömberg tror att Chelsea försvarar sin ligatitel.
Chelsea vinner Glenn Strömberg tror att Chelsea försvarar sin ligatitel.

Expekts spelexpert Glenn Strömberg blir tv-kanalen Viasats ankare under den kommande Premier League-säsongen.

Nu tippar han hur säsongen slutar.

I dag: De hamnar på plats 1 till 10 enligt Strömberg.

1) Chelsea

Strömbergs kommentar: Jag är inte orolig gällande Chelsea trots fyra raka förluster innan seriestarten. Man har gjort rätt som rensat ut lite äldre spelare som Ballack, Deco och Cole. Lite ungt och nytt in, och det ger mer fart och motivation – inte minst på träningarna. Fortsatt stark ryggrad. Yossi Benayoun och Ramires är två bra värvningar. Didier Drogba är en nyckelspelare som måste vara skadefri.

2) Manchester United

Strömbergs kommentar: United har en stark ryggrad, även om den börjar bli lite till åren. Har hittat mer fart och kvickhet, som Javier Hernandez och Federico Macheda som jag tror får mer speltid. Sir Alex Ferguson en garant för framgång. Wayne Rooney nyckelspelaren.

3) Manchester City

Strömbergs kommentar: Kommer att vara närmare tabelltoppen denna säsong. Har värvat balanserat, med fokus på defensiven efter för många insläppta mål i vintras. Bra tränare i Roberto Mancini och David Silva-köpet gillar jag. Han kommer att passa bra in i Premier League. Och fler starka spelare är på väg in.

4) Arsenal

Strömbergs kommentar: Arséne Wenger fortsätter leta talanger i Frankrike. Chamakh kan se lite skör ut men är benhård och blir viktig. Robin van Persie är skadenebägen och Eduardo såld. Viktigast av allt är att Cesc Fabregas stannar. Håller Almunia som målvakt? Arsenal jagar en toppkeeper.

5) Liverpool

Strömbergs kommentar: Bra tränare i Roy Hodgson, verkligen välförtjänt att han är på den här nivån för han tillhör toppskiktet. Redan nu verkar det lysa om Gerrard och Torres, och Joe Cole kan blomma ut under Hodgsons ledning. Störningsmomentet är Rafa Benitez spanska influenser och det finns mycket att ändra på i hela strukturen i klubben. Ägarfrågan ett annat dilemma.

6) Tottenham

Strömbergs kommentar: Fyra förra säsongen. Är ett svårläst lag. Man kan få en säsong där man ska vara med långt in i Champions League och slåss i toppen av ligan. Pallar truppen? Harry Redknapp har ett intressant lagbygge men man kommer inte ha råd med sina vanliga formsvackor om man ska vara med på två fronter. Brukar köpa mycket nytt, men har varit oväntat inaktivt i sommar.

7) Everton

Strömbergs kommentar: Stundtals ligans bästa lag förra säsongen. Tränare Moyes har en stark trupp och ett brett och kreativt mittfält. Pienaar, Cahill, Arteta, Fellaini – det finns massa toppar att välja mellan. Saha och Yakubu framåt. En rejäl outsider, om man slipper skador som förra säsongen.

8) Sunderland

Strömbergs kommentar: Högre upp denna säsong. Bra manager i Steve Bruce som med små medel gör ett stort jobb. Värvat backar och målvakter. Fick behålla Bent vilket var starkt gjort. Enda lilla negativa är att hårde Lorik Cana gått till Galatasaray.

9) Aston Villa

Strömbergs kommentar: Martin O'Neill avgick hastigt i veckan. Blir saknad, men har fortsatt en bra trupp trots få värvningar. Kommer att vara storebror i sex derbyn och det kan slita mer än vanligt under säsongen.

10) Birmingham

Strömbergs kommentar: Positiv överraskning förra året. Alex McLeish har byggt ett bra, organiserat lag som är svårslaget – inte minst hemma. Ben Foster är en bra ny målvakt. Nikola Zigic stark framåt. Ser intressant ut och hör hemma just bakom de stora.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.