”Ska bara vinna”

Lundkvist om dagens säkra – här är alla spel

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

HV och Frölunda ska bara vinna sina hemmamatcher mot Rögle respektive Djurgården på ren motivation. Krydda dubbeln med Piteå som normalt är klassen bättre än play off-motståndaren Hudiksvall. Aftonens rekommenderade hockeytrippel ger över tre gånger på nätet. Det är taget!

DAGENS DRAG

Modos slutspelsmiss svider. Laget borde vara mer motiverat inför hemmapubliken än ett skadedrabbat Tälje i afton. Banka Modo och spela ett par tior på dubblarna med Linköping, Brynäs, Luleå och innebandyns färska cupmästare Storvreta där finske stjärnan Korhonen är i toppform.

DAGENS AVSLAG

Ibland är det möjligt att fynda i head-spelen i golf, friidrott, skidor och andra sporter. I?går satt exempelvis rubbet i herrarnas skidstafett, men i? dag sätts stavarna i marken. Jag slår tvärstopp inför de två Vasalopps-headarna.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

8 Orso i V75-1 är den bästa spiken i omgången. Han vinner det här loppet två gånger av tre. Att han inte är säkrare än så beror på att han kan tvingas trava utanpå Access Tooma. I den positionen är han sårbar. Men det finns i alla fall ingen häst med bättre chans i omgången. Som spik funkar han.

DAGENS DRAG

9 Lovely Lidob (V75-4) är jag sugen på. Han var klart bra senast i ett V75-lopp men räckte inte fram till seger i ett rent taktiklopp. Nu bör han köras mer offensivt och då tror jag att han vinner. I V75-7 chansspikar jag 11 Max Hugo. Han är våldsamt speedig och med klaff städar han allt över upploppet.

DAGENS AVSLAG

Det är inte särskilt kul med V75 på Åby i och med att man kör med dubbla open stretch. Vissa lopp blir rena lotteriet och det gäller att ha både humor och ett gott humör när man spelar. Satsa inte allt ni äger!

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Kvällens deltävling av Melodifestivalen är sannerligen inte lätt att bena ut. Men jag hoppas och tror att skönsjungande Sarah Dawn Finer går vidare med sin mäktiga ballad ”Moving On”. Hon lär i alla fall gå till Andra Chansen. Men jag tror hon grejar en finalbiljett till Globen.

DAGENS DRAG

Jag blir inte speciellt överraskad om dansbandet Thorleifs kommer högt i? kväll. Den enda riktigt svängiga låten med det klassiska saxofonsoundet. Plocka fram dansskorna och bugga loss. Det blir minst en andra chans för smålänningarna eller rentav en finalplats. Detta gäller även för Agnes.

DAGENS AVSLAG

Jag tror inte på tant Susanne Alfengren i kväll. Det låter lite mossigt för min del. Långt ner hamnar också trion Next 3 med sin småvirriga låt ”Esta Noche”. En jätteskräll om den kommer bland de fem främsta.

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.