”United är ett naturligt alternativ för Zlatan”

SPEL

Här är oddsen på vilka klubbar som stjärnorna spelar i kommande säsong

Nyheten att Manchester United tränare Sir Alex Ferguson förbereder ett bud på Zlatan Ibrahimovic har satt fart på ryktena kring svenskens framtid.

Spelbolaget är inte förvånade.

– Ferguson letar efter en spelare i klass med Ronaldo. Då är Zlatan egentligen det enda alternativet, säger Andreas Slätt på Unibet.

Under torsdagen kom uppgifter från brittisk press om att Sir Alex Ferguson förbereder ett bud för att locka Zlatan Ibrahimovic till Manchester United. Klubben, som tidigare värvat Michael Owen, har under sommaren förlorat stjärnor som Carlos Tevez och Cristiano Ronaldo.

Ribery nobbar England?

Spelbolaget har nu odds på de mest transferomsusade spelarna i Europa.

Zlatan är utan tvekan en av de hetaste.

– Att Ferguson riktar in sig på Zlatan är inte speciellt förvånade. Han har tappat Tévez och Ronaldo som är två spelare i världsklass. Dessutom har han misslyckats med att värva Benzema, säger Andreas Slätt, Sverigechef på Unibet.

United har tidigare visat ett stort intresse för Bayern Münchens Frank Ribery. Fransmannen har dock uttryckt en önskan om att få spela i Spanien, något som också talar för att Zlatan hamnar i Manchester.

Zlatan – Fergusons enda alternativ

– Vi tror inte att Ferguson har fyllt luckorna efter Tévez och Ronaldo trots värvningarna av Owen och Valencia. Han letar efter en spelare i klass med Ronaldo. Då är Zlatan egentligen det enda alternativet, så som marknaden ser ut nu. Dessutom borde United vara ett naturligt alternativ för Zlatan då Real ser ut att ha värvat klart och då Barcelona verkar vara ute ur bilden, menar Slätt.

Holländsk trio på väg bort

Förutom Zlatan är det mycket rykten kring Real Madrids tre holländare, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart och Arjen Robben. Någon av dessa kommer förmodligen att få lämna klubben.

– Mycket talar för det. Van der Vaart drogs med skador i fjol och har fått begränsat med spel tid. Robben eller Sneijder kan användas vid en bytesaffär med Bayern München i ett försöka att få Ribery, tror Slätt.