Här är oddset på AIK –fansens stora dröm

4,50 gånger pengarna om laget vinner dubbeln – samt att Bajen och Dif åker ut

AIK: supportrar på Råsunda.
AIK: supportrar på Råsunda.

Det börjar dra ihop sig i allsvenskan för guldjagande AIK samt botten-krigande Djurgården och Hammarby.

Nu kan du spela på att Gnaget tar dubbeln och att deras rivaler åker ur.

– Det ger extra krydda inför avgörandet, menar Stefan Österberg, oddssättare på Svenska Spel.

I helgen är det dags för säsongens sista Stockholmsderby. Det är ett Hammarby på nedflyttningsplats som möter guldjagande AIK på Råsunda. I samma omgång spelar Djurgården en ödesmatch mot bottenkonkurrenten Örgryte. Med andra ord så står mycket på spel i helgen.

Hett spelobjekt

Svenska Spel har därför kryddat dramatiken lite extra genom att ta fram spelobjekt på att AIK tar hem dubbeln (allsvenskan och Svenska Cupen) samtidigt som deras värsta fiender ,Hammarby och Djurgården, åker ur.

– AIK är storfavoriter i helgens derby. Vi tror inte Hammarby kan mobilisera den kraft som behövs för att ta ett guldjagande Gnaget. Men ett derby är alltid ett derby, säger Stefan Österberg på Svenska Spel.

AIK har vid seger ypperliga förutsättningar för att ta hem SM–titeln. Laget möter sedan Örebro på hemmaplan innan det är dags för den förmodade guldfinalen mot IFK Göteborg i den sista omgången. Veckan senare möts lagen igen, då i cupfinalen på Råsunda.

AIK favoriter

– AIK sitter onekligen i förarsätet, man leder med en poäng före Blåvitt och möter ett sargat Hammarby och ett omotiverat Örebro innan ”finalen” mot Göteborg. Det kan räcka med oavgjort i sista matchen för att ta hem Allsvenskan. Dessutom kommer vi att ha AIK som favoriter i finalen av Svenska Cupen på grund av hemmaplan, säger Österberg.

Det bör tilläggas att senast ett lag vann ”dubbeln” i Sverige var 2005. Då var det Djurgården som stod för bedriften.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.