”Manchester United är dagens klaraste”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: AP

Dagens bästa spel 16 augusti.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Mjällby har jag lirat på hela säsongen. Fortsätter med det i dag. Maif tar elfte (!) raka segern när Syrianska, som saknar två avstängda spelare, kommer på besök. Odds: 1,50. Marseille (1,73) och Man. United (1,25) bara vinner.

DAGENS DRAG

Degerfors är bara bäst i den norra ettan. Leder serien trots en hel del ”stolpe-ut” under säsongen. Runt 2,00 borta mot Gröndal anser jag klart spelvärt. Helsingborg dras åter med många avbräck. IFK Göteborg är dessutom urstarkt hemma. Odds: 1,80.

DAGENS AVSLAG

Norrby har inte övertygat på slutet. Visst laget har en oerhörd fördel av platsgräset i Borås – men när bolagen ger 1,40 mot ett kapabelt lag som Myresjö ryggar jag tillbaka. För lågt odds.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Världsrekordförsök på Tingsryds milebana och 1 Commander Crowe vinner V65-1. i V65-4 får vi se segermaskinen 8 Västerbo Paradise göra comeback och Kent Knutsson brukar ha sina hästar i ordning direkt efter vila.

DAGENS DRAG

När 5 Glory Southwind inte kunde försvara innerspåret på Hagmyren blev han fast bakom Vinnalt Herkule in i mål med alla krafter kvar. I V65-6, DD-2 riskerar han inte att bli fast från start i alla fall och jag räknar med att han har bra chans att vinna klass II-försöket.

DAGENS AVSLAG

Under två gånger pengarna på IFK Göteborg är för lågt med tanke på motståndet, Helsinborg. Två topplag som båda har haft europamatcher men ändå hänger kvar i toppen av allsvenskan.

✓ TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Det talas om Peder Ståhl-effekten i Eskilstuna City. I min värld är hans destruktiva fotbollsfilosofi stendöd. Match i dag borta mot ett Värmbol som har mittbacken Johan Persson i sitt livs form. Ett helt ordinarie hemmalag spelas till 1,45.

DAGENS DRAG

Över dubbla slanten på Start bara måste synas.Fredrikstad har i skrivande stund sju spelare som med allra största säkerhet inte kommer att snöra på sig skorna. Start kommer från 1-8 borta mot Molde och borde vara revanschsuget till max.

DAGENS AVSLAG

Norrby hemma på konstgräset ska alltid tas på största allvar. Men Myresjö är oerhört svårslaget och samtidigt som formen hos hemmalaget kan diskuteras så, ja?...

Tobias driver sajten rekatochklart.se

Publicerad: