Galna oddsraset på Frans – inför finalen

avMichal Wolski, Minimedia

SPEL

Spelen haglar in på 17-åringen: ”Ingen kan hota honom just nu”

Foto: Foto: Robin Lorentz-Allard
Frans Jeppsson-Wall.

Han stod i 50,00 gånger pengarna innan schalgerfesten kickade igång.

Nu är Frans jättefavorit hos ett spelbolag till att vinna Melodifestivalen på lördag.

– Senast vi hade samma mönster vad gäller tryck från spelare och oddsras var Loreen för fyra år sedan, säger Robin Olenius hos spelbolaget Betsson.

Är detta ett tecken på vem som vinner på lördag?

Från att ha varit i det närmaste uträknad på förhand är Frans låt ”If I were sorry” på allas läppar inför lördagens schlageravgörande på Friends Arena.

– Efter hans uppträdande i Gävle förändrades allt. Han blev snabbt populär hos fans och spelare och seglade upp som oddsfavorit hos oss. Oddsen har sedan dess rasat i accelererande fart och ligger nu i låga 1,50, säger Robin Olenius.

”Molly var en given vinnare”

Förhandsfavoriten Molly Sandén, som stod i 4,00 gånger pengarna, får se sig slagen inte bara av 17-åringen på oddslistorna.

Även Wiktoria och Robin Bengtsson ligger före.

– Molly var en given vinnare när tävlingen startade men sedan Frans gjorde entré i deltävling fyra har Mollys odds ökat markant. Oddsen har framförallt påverkats av Frans ökade favoritskap, vilket har gjort att de flesta i finalfältet har stigit. Wiktoria har däremot droppat en aning, men gapet till Frans är fortfarande mycket stort.

Har över hälften av spelen

Att Frans framfart fått spelarna att svänga framgår med all tydlighet när man ser andelen lagda spel.

Innan ens Sandén uppträtt låg fyra av tio spel på henne, i dag är den siffran 13 procent.
– Otroligt tydligt att spelarna tror på Frans, över 50 procent av alla spel ligger på honom. Det ser ut som att ingen kan hota honom just nu.

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM