”Känns som ett lag på dekis sedan Allardyce”

SPEL

– men Kåmark ser fram emot att se Elmander

Expekt-profilen och TV4 experten Pontus Kåmark fortsätter tipsen av Premier League. I dag: ”Bottenlagen”, lag 16-20.

16) Wigan

Kåmarks kommentar: Steve Bruce fortsätter som manager i Wigan och laget får det lika svårt denna säsong som den gångna. Heskey är skadad i början på säsongen och det känns som att Wigan kommer att vara med i bottenstriden direkt. Ska kunna fixa kontraktet till slut.

17) Bolton

Kåmarks kommentar: Känns som ett lag på dekis ända sedan Sam Allardyce slutade som manager. Kommer att leva högt på några rutinerade spelare och Johan Elmander blir intressant att följa. Bolton kommer att slåss i botten och jag tror att man kniper den sista platsen innan nedflytttningsstrecket mest på grund av nykomlingarnas svagheter.

NEDFLYTTNINGSSTRECKET

18) West Bromwich Albion

Kåmarks kommentar: Var bäst i The Championship förra säsongen men kommer att få bekänna färg i Premier League. WBA har ett enormt färgstarkt stöd på sin hemmaplan, och en handfull duktiga spelare. Kommer att vara bäst av nykomlingarna men ska inte klara nytt kontrakt. Har tappat mer än en tredjedel av sin måltillverking från förra säsongen i Kevin Phillips och Zoltan Gera som tillsammans gjorde 30 mål då.

19) Stoke

Kåmarks kommentar: Ett strävsamt lag som har jobbat sig längre och längre upp i andra-divisionen innan man till slut fick till det och gick upp. Klassiska Stoke kommer säkert att ta en del poäng hemma men man räcker inte till spelmässigt under en säsong. Respass. Dave Kitson och Ricardo Fuller är annars de spelmässiga hoppen framåt.

20) Hull

Kåmarks kommentar: Hull lyckades sensationellt gå upp via play-off och fansen får se detta som en rolig fest med alla storlagen som kommer att komma på besök. Hull kommer att bli avhängt tidigt om inte spelarna lyckas överträffa sig själva i match efter match. Nya Boateng blir viktigaste spelaren. Jätteavbräck om man inte får låna U21-landslagsmannen Frazier Campbell från Man United, 20-åringen som gjorde 15 mål på 32 matcher förra säsongen.

I morgon: Kåmark tippar ”Guldjakten”.

Du hittar alla tips av Pontus Kåmark på expekt.com.