Fredag 28/12

Ulrik Sandebäck

SPEL

DAGENS SÄKRA: Vi spelare älskar bandyn – och bolagen fortsätter att ge bjudodds. Bästa favoritspelet i kväll är utan tvekan Hammarby hemma mot ett klent Falu BS. Oddset är 1,20. Vi plockar även med Edsbyn borta mot Sirius och Sandviken hemma mot Vetlanda. Trippeln ger 1,67 hos Svenska Spel.

DAGENS DRAG: Det finns flera spelvärda drag ikväll. Vi brukar dra oss från att spela i elitserielunken. Men för Frölunda är ­detta ­ingen ”vanlig” match. Nu ­måste spelarna visa att det var rätt att sparka Bäckman. Brynäs får ­sota för det. Oddsen ligger på runt 1,70. Mycket spelvärt!

DAGENS AVSLAG: Modo spelas ned till låga 1,65 mot Luleå. Hemma­laget har inte imponerat och saknar fortfarande Hållberg och Timander (extra­back), samt Hedman som är på JVM. Luleå kan mycket väl sno åt sig poäng. Vi ger rött sken.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA: 12 Min Narkissos i V65-5, DD-1, ser ut som han bara har tre ben ibland men han är för jävlig på att springa ändå. Senast vann han ett stayerlopp överlägset, i dag vinner han igen. I hockeyallsvenskan förlorar inte Leksand borta mot Sundsvall även om Belfour inte spelar, 1,50 på Ladbrokes.

DAGENS DRAG: I V65-6, DD-2, ser det upplagt ut för 4 Shiburre. I senaste starten där Going Kronos vann såg han piggare ut igen och nu blir det nog spets för ­Shiburre som då håller ut värsta och enda hotet, 6 Mary.

DAGENS AVSLAG: Precis som efter Channel One Cup är det många frågetecken i elitserielagen inför mellandagsmatcherna. Det har varit varierande upplägg i respektive lag och det är omöjligt att veta var lagens står, spelet får vila.

Gert Lengstrand

DAGENS SÄKRA: Jag gillar 9 Fridhems Piraya och chansspikar i V65-4. Hon tycks ha ärvt sin mammas fina egenskaper och spåret bör passa perfekt. Hon stöter visserligen på något tuffare sällskap än tidigare men med tanke på den inställning hon visade vid segern senast tror jag hon fäller samtliga.

DAGENS DRAG: Jag feeling för 4 T.X.Zoo­good (V65-1) med lill-Goopen i jollen. Hästen har inte vunnit på ett tag men formen verkar uppåt och i stallet låter man märkbart nöjda och tror på bra chans. Med tanke på Björn Goops segerform luktar det spets och slut. Ett kul singelstreck i jakten på nyårspengar.

DAGENS AVSLAG: 9 Velvet Valley (V65-2) kommer att få en hel del streck på sig mest ­beroende på Björn Goop. Senast tröttnade han i dödens och man fick ingen värdemätare. Jag inbillar mig att han inte är så märkvärdig och avstår spel.