Han trotsar oddsen: ”Vi ska bara vinna...”

SPEL

Oddssättarna: 4–2 i matcher till Chicago Svenske stjärnbacken: ”Två lag som inte kommer ge sig”

Oddssättarna tror på 4–2 i matcher till Chicago.

Tampa Bays svenske stjärnback och Unibets ambassadör Victor Hedman tror på en ”skräll”.

– Vi ska bara vinna fyra matcher innan de gör det, säger han.

I natt drar Stanley Cup-finalen igång mellan Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks.

Favoriter till titeln är Chicago. Oddssättarna ger favoritoddset 4,60 på att Chicago och lagkaptenen Jonathan Toews får lyfta bucklan efter 4–2 i matcher.

– Det är två värdiga lag i final och vi tror att det kommer bli tajta matcher. Det som talar för Chicago är rutinen och att de vunnit Stanley Cup två gånger sedan 2010. De har också matchvinnare längst fram som Patrick Kane och Jonathan Toews som mycket väl kan fälla avgörandet, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

”Vi är inte trötta”

En som så klart inte håller med är Tampa Bays svenske stjärnback Victor Hedman.

– Det skulle inte förvåna mig om det blir sju matcher igen, det är två bra lag som inte kommer ge sig. Vi ska bara vinna fyra matcher innan de gör det, sen om det tar fem, sex eller sju matcher vet man inte. Vi ska vinna fyra matcher först, säger han i ett pressmeddelande från spelbolaget.

Unibet: Ni vann med 4–3 i matcher mot Detroit, 4–2 mot Montreal och sen 4–3 mot Rangers. Är ni trötta nu?

– Nej nej nej. Vi är inte trötta. Vi hade två dagar ledigt direkt efter matchen mot Rangers vilket var skönt. Vi har fått tillbaka den energin som vi tappat, bara att vara i final ger extra energi. Trötthet är absolut inget problem. Ett lag som Chicago är en tuff utmaning men vi är laddade och taggade.

”Vet att vi kommer få lägen”

Unibet: Vad krävs för att ni ska ta det här nu?

– Det krävs att vi spelar bra defensivt. Att vi fokuserar på att hålla tätt bakåt. Vi vet att vi kommer få lägen så defensiven är viktig. Bästa matcherna mot Rangers var när vi höll nollan, då följde vi planen och till slut kom chanserna.

Inför nattens match är dock Tampa Bay favoriter sett till 1-X-2-spelet, där en hemmaseger under ordinarie tid ger 2,30 gånger pengarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel