Zlatan Ibrahimovic

Ny succésäsong väntar för Zlatan

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPEL

Oddsen visar: Vinner skytteligan i Frankrike igen

Ezequiel Lavezzi och Zlatan Ibrahimovic firar förra säsongens titel.

Foto: Foto: Bildbyrån

I kväll startar franska Ligue 1, dock utan skadade Zlatan Ibrahimovic.

Enligt spelbolagen har det dock mindre betydelse, supersvensken kommer stå för en ny succé ändå. Han är klar favorit att vinna skytteligan den här säsongen.

– Zlatan håller fortfarande världsklass, säger Henrik Holm på Unibet.

Efter att ha vunnit skytteligan i Ligue 1 två säsonger i rad fick Zlatan Ibrahimovic senast se sig besegrad av Lyons Alexandre Lacazette, som med sina 27 mål vann klart.

Enligt spelbolagens experter var det dock bara en mindre plump i protokollet.

I kväll, fredag, startar den franska högstaligan igen och Zlatan Ibrahimovic är klar favorit att åter vinna skytteligan – om han trots alla rykten blir kvar i PSG.

”Är med i absoluta toppen”

– PSG ser starka ut med Di Maria på ingång samt majoriteten av fjolårets mästarlag intakt. Vad gäller årets skytteliga tror vi att Zlatan återigen är med där uppe i den absoluta toppen (1,85 att vinna), tillsammans med Lacazette (2,50) från Lyon, förutsatt att han blir kvar, säger spelexperten Alexander Zachrissen på Betsafe.

Även spelbolaget Unibet har Zlatan som klar favorit att vinna skytteligan den här säsongen efter missen senast.

– Han kom trea i skytteligan förra säsongen på 19 mål, men missade en del matcher på grund av skador. Svensken håller fortfarande världsklass och får han vara skadefri så vinner han skytteligan i Ligue 1 till 2,20, inget snack, säger Henrik Holm på Unibet.

Bättre än förra säsongen

När det gäller hur många mål det blir ser det, enligt oddsen, ut att kunna bli en förbättring för den svenske stjärnan jämfört med fjolårssäsongen.

– Hans bästa säsong i ligan var 2012/2013 då han gjorde 30 mål, riktigt så många kanske det inte blir men runt 25 är fullt rimligt. Så ett spel på Zlatan över 20,5 mål till 1,75 känns klart spelbart, säger Henrik Holm.

Ligue 1 startar på fredagskvällen med mötet mellan Lille och Paris Saint-Germain, en match Zlatan dock missar på grund av skada.

Se oddsen nedan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel

/

Zlatan Ibrahimovic

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Spel