Svenska Spels vädjan: ’Rätta era Lotto-rader’

avViktor Blomberg, Minimedia

Söker ägaren till helgens drömvinst på 159 miljoner

Foto: Svenska Spel
Pierre Jonsson och Svenska Spel uppmanar sina kunder att rätta sina Lotto-rader.

Jakten på 159-miljonersvinnaren går vidare.

Svenska Spel har ännu inte fått kontakt med mannen som lämnade in rätt rad – och vädjar nu till sina kunder att kolla gamla spelkvitton.

– Det ligger härliga pengar och väntar, säger vinnarambassadören Pierre Jonsson.

I lördags föll Drömvinsten ut och en Lottospelare vann 159 838 152 kronor, den fjärde största Lotto-vinsten i Sverige genom tiderna.

Vinnaren är dock av allt att döma fortfarande ovetandes om pengarna. Svenska Spel har inte lyckats komma i kontakt med mannen som lämnade in raderna, och ingen har heller hört av sig till deras kundservice för att göra anspråk på pengarna.

Nu går spelbolaget ut med en vädjan till sina kunder, att kolla sina spelkvitton från den gångna helgen.

”Är ändå dåligt väder”

– Ett tips i regnet: Rätta era Lotto-rader, det ska väl ändå vara dåligt väder i så gott som hela landet nu. Spelar ni tillsammans med någon så hör av er till varandra och kolla, det ligger härliga pengar här och väntar, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Sedan det blev tvång för kunderna att ha spelkort har det underlättat i jakten på spelvinnare och Jonsson söker nu den man som lämnade in spelet i en butik i Järfälla, men än så länge utan framgång.

– Jag kämpar på. Det är onsdag i dag och det kan bli så att vinnaren rasslar in i någon butik för att lämna in ett nytt spel på Lotto, och då rättar sina rader.

Kan ta flera veckor

Hur lång tid det kan ta att få kontakt med vinnaren är svårt att svara på, i vissa fall har det tagit upp till två månader innan bolaget lyckats. Sommar och semestertider försvårar också arbetet då många kan befinna sig på andra orter, eller utomlands, och har svårare att svara på telefon eller e-post.

Det finns även exempel på spelare som inte tror att de vunnit, och inte rättat sina rader så noga.

– Folk läser i tidningen att någon vunnit, eller ser det i den lokala butiken och tänker ”kul att någon här vunnit så mycket pengar”, men de tror aldrig att det kan vara de själva som vunnit. Så det kan vara läge att gå igenom sina gamla spelkvitton, säger Pierre Jonsson.

Se rätt Lotto-rad nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lotto

Spel