Påkörd av rattfyllo – vann 50 miljoner

SPEL

Graham gick från olyckskorp till turgubbe

Graham Tustain har haft ett turbulent liv.

Han har legat i koma i 13 veckor efter att ha blivit rammad av ett rattfyllo och har ytterligare en allvarlig bilolycka på sitt samvete.

Den senaste spektakulära händelsen i Grahams liv är desto roligare – en lottovinst på nästan 50 miljoner kronor.

Det var en söndagsmorgon i november som Graham Tustain, 47, från Oxford bestämde sig för att kolla av lottokupongen han hade köpt dagen före. Graham precis kommit hem från en våt natt på puben och fick en chock när han såg att alla nummer var korrekta.

– Jag gick rakt på jackfickan, hittade kupongen och kollade av numren. Sen tänkte jag bara, yes! Jag försökte ringa min bror Roger, men fick inget svar och då skrev jag helt enkelt mitt namn på baksidan av kupongen, om någon skulle stjäla den, och gick och la mig, säger han till The Independent.

"Skulle inte kunna gå"

Vinsten var på hela 4 425 000 pund, motsvarande 48 miljoner kronor. En livsförändrande händelse för Graham, som redan har varit med om en del osannolika händelser i sitt liv. 1984 blev han rammad av ett rattfyllo när han satt på sin motorcykel och blev liggandes i koma i 13 veckor på grund av händelsen. Han fick hjärnskador, punkterad lunga, krossat bäcken, krossad mjälte, bruten höft och ett brutet ben. Läkarna sa att han aldrig skulle kunna gå igen.

– Men jag visade att läkarna hade fel, man får aldrig ge sig, säger han.

"Som en katt med nio liv"

2003 var han med om en ny allvarlig olycka, den här gången efter att hans bil fick punktering och han for ner i diket. Han blev hängandes upp och ner i fyra och en halv timme i vraket och när hans familj hälsade på honom på sjukhuset var huvudet dubbelt så stort som en fotboll.

– Han är som en katt med nio liv. Han förtjänar verkligen vinsten efter allt som hänt honom i hans liv, säger Grahams storebror Bob, 62.

För pengarna har Graham redan hunnit köpa en Volvo XC60 för motsvarande 322 000 kronor. Han planerar också att köpa en bungalow och åka på kryssning, samt köpa säsongsbiljetter till favoritlaget Oxford United åt både sig själv och en vän.

– Men jag tänker fortfarande spela dart och domino precis som förut, säger han.