Profilens kåk – ett luftslott?

avZendry Svärdkrona

SPEL

Lever pokerspelare lyxliv eller inte?

Svaret är självklart att de flesta inte gör det, men visst har många av stjärnorna ett glassigt liv.

Att Mikael Westerlund är en av de som har haft ont om pengar är inget nytt för någon i pokervärlden.

Grunden för nästan allt spel är att några få vinner på mångas bekostnad. Bara några få pokerspelare lever således ett ekonomiskt bekymmerfritt liv.

De mest kända namnen, de som vi läser om på WPT- och EPT-tourerna, hör till de som lyckats. De åker taxi, bor på flotta hotell på glassiga ställen runt om i världen och äter fina middagar.

Den mer eller mindre kända pokerprofilen Mikael Westerlund uppgavs för någon vecka sedan i en tidning ha gått på a-kassa och haft problem med kronofogden. Westerlund har blivit mest känd för det veckolånga förhållandet Linda Rosing när de hade samma sponsor.

I poker-Sverige har de flesta vetat att Mikael Westerlund har haft en sinande plånbok. När man i tidningarna kunde läsa att Micke och Linda Rosing ville köpa en herrgård tillsammans var det stående skämtet att det måste handla om ett luftslott.

Flera av de

svenska pokerstjärnorna uppges i samma tidningsartikel ha noll kronor i förmögenhet, få kom upp i tillgångar på över 1,5 miljon kronor som är gränsen för förmögenhetsskatt. Givetvis handlar det om kreativ deklaration i flera fall.

Ken Lennaárd till exempel personifierar väl uttrycket streetsmart.

Och eftersom Ken kommer från en fin familj har han säkert kontakt med någon bra revisor.

Efter ett hektiskt

år, där han de senaste månaderna allt oftare har parats ihop med olika tjejer i skvallerpressen, har Ken Lennaárd tagit en månads semester från de flesta av hans uppdrag.

Ken har tillbringat tid på ett spa i Thailand, där det inte ens funnits tillgång till alkohol, för att kunna vila ut ordentligt.

Många har fått

upp ögonen för och frågat om jokersystemet, det reducerade systemet för trav, efter förra veckans krönika.

Nyblivne travmiljonären

i Visby, 48-årige Anders Hellberg, ger mig rätt när det gäller tidningarnas tipsligor som jag har tjatat om i ett par krönikor: ”Gör tvärtom som alla andra. Om du spelar likadant som den stora massan vinner du bara hundralappar på sju rätt. Själv tar jag alltid fler hästar om det är ett typiskt trehästars lopp. Och är det ett tvåhästars lopp så spikar jag, eller tar med ytterligare hästar.”

Med 30 års erfarenhet av spel på hästar och flera storvinster har Hellberg en härlig inställning: ”Jag lägger ner minst fyra timmar före lördagen att läsa på så mycket som möjligt. Sedan är jag på plats på ATG-live från klockan 12.00 på lördag. Då följer jag de sista timmarna fram till start alla värmningar och sista info från banan. Det gäller att lämna så lite som möjligt åt slumpen.”