Pay day för oss seriösa

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är dubbeljackpott och pay day för alla seriösa spelare.

Spikarna är givna: Två ettor som leder hela vägen.

Svårare än så är det nämligen inte så här års.

Kul? Nä, men skit i det, tanten i luckan betalar ut ändå.

Micke Nybrink
Micke Nybrink

Att räkna ut vem som tar ledningen är något vi travspelare ägnar mycket tid åt. Det är ingen dum ide att leta spelobjekt som man vet spetsar och som sedan kan slinka undan till ett hyggligt odds.

Så här års behöver hästarna inte ens vara bra för att snubbla undan. I vårvärmen springer de över sin förmåga och blir på något konstigt sätt inte trötta som vi är vana vid.

I morgon, när det är V75 och dubbeljackpott med 30,5 miljon extra inpyttsat, har jag hittat två bra hästar som tar ledningen och som dessutom visade kanonform i den senaste starten. Båda körs av toppkuskar, båda har innerspår bakom bilen, båda ser ut att få bestämma tempot.

Stallassistans

Först ut är Robinson Starlight. Han startar i Gulddivisionen och det kan tyckas våghalsigt att spika med tanke på att det är debut i högsta klassen. Visst, om de bästa är med, då är det jobbigt – men den här gången är loppet inte värre än ett vanligt snabblopp.

Robinson har visat dunderform i de tre senaste starterna och har i alla fall inte blivit sämre sedan han kom till Lähdekorpi för två starter sedan. Senast avslutade hästen mycket bra från femte ytter i en silverfinal som vanns av Hamble Crown och före det spetsade han och släppte till Vamos i ett silverförsök, för att spurta rappt efter sen lucka.

Till sin assistans den här gången har han två stallkompisar i form av Lukas Lupin och Noa Savoy – hjälpryttare är aldrig fel? Men jag tror ärligt talat att det kvittar, han leder hela vägen.

Jocose blir kung

I V75-6, Kungapokalen, drog Stefan Hultmans kanon Jocose innerspår bakom bilen och själv tycker jag att det är löjligt att spekulera i förlust. Senast avslutade han i 1.10-tempo från spets, i underbar stil, åkandes. Men Smooth Moves då? säger någon. Han kanske kan snuva Jocose på ledningen. Nix, det gjorde han inte i mitt badkar i alla fall.

Drottningens Pokal, V75-1, handlar om tre hästar. Joy Ås är favorit och givetvis hästen att slå men jag vill bara påpeka att Flicka Kronos nog aldrig sett bättre ut än senast. Fy fan, hon såg oslagbar ut, nästan i alla fall.

Korkad men bra

Colombian Necktie är korkad men bra och måste streckas i V75-2.

Big Sir Price är draget i V75-4, gick strålande efter galopp och strul senast.

Urano Boko (V75-5) vet jag inte vad det har tagit åt men hästen är bättre än någonsin efter att ha sprungit med handbromsen i under vintern. Han kan vara en nödspik.

Tror ni Örjan kör med Flying Young (V75-6) den här gången? Ingen vet. Men i så fall visslar det väl bara till?

Publicerad: