Kompisarna vann 134 milj – hämtar inte ut pengarna

avDaniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:

Svenska Spel: ”Vi väntar fortfarande på att de ska skriva på sina checkar”

De sju arbetskamraterna vann tidernas tredje största Lottovinst i Sverige, 134 miljoner kronor.

Trots att två veckor gått sedan storvinsten har kompisarna vägrat uttala sig för media, och ännu inte hämtat sina pengar.

– De har gått lite under jorden kan man säga. Vi väntar fortfarande på att de ska komma till Visby för att skriva på sina checkar, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Foto: Svenska Spel
Har pratat med miljonvinnarna Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Onsdagen 18 januari 2012 kommer aldrig de sju arbetskamraterna från det lilla samhället Storebro i Vimmerby kommun glömma.

Spelgänget hade lämnat in Lotto och Joker för 60 kronor hos Storebro kiosk och grill. På kvällen satt gänget med sju rätt på Lotto och två rätt på Joker, vilket gav dem Drömvinsten.

Hörde av sig dagen efter

Deras spelkuponger var i ett nafs värda 134 miljoner kronor, tidernas tredje största vinst hos Svenska Spel.

Vinnarna hade inte spelat med spelkort vilket gjorde att ingen hade en aning om vem det var som vunnit. Efter massvis med rykten på den lilla orten, så hörde ledaren för spelgänget av sig till Svenska Spel dagen därpå.

Varje spelare i gänget får nu 19 miljoner kronor vardera, men trots att två veckor gått sedan vinsten, så är det total tystnad från vinnarna.

”Måste landa”

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson är den som har haft kontakt med ledaren av spelgänget.

– De måste landa i det här nu, det har varit en omtumlande dag för dem. Vi har pratat med vinnarna, det är sju arbetskamrater som vill ligga lite lågt för tillfället. De är enormt glada, en aning omskakade och ser framtiden i ett helt annat ekonomiskt ljus, sa Jonsson när han pratat med vinnarna för första gången.

”Gått under jorden”

Nu, efter 14 dagar, har Pierre Jonsson haft sporadisk kontakt med spelledaren. Statusen är följande:

– De reaktionerna jag får från dem är att de inte har förstått hur mycket pengar de har vunnit. De måste smälta vad som egentligen har hänt. Man behöver tid helt enkelt, säger han och fortsätter:

– De har gått lite under jorden kan man säga. Så vi vet inte exakt vad de kommer göra för pengarna. Vi väntar fortfarande på att alla sju ska komma till Visby för att skriva på sina checkar så de får sina pengar samt ekonomisk rådgivning.

Publicerad: