Stjärnans önskan: Vill möta Frölunda

SPEL

ENKÄT: Så stor är chansen att lagen i allsvenskan tar klivet upp – så säger tre av seriens största stjärnor

Foto: VILL MÖTA FRÖLUNDA Ett spelbolag har tagit fram de exakta siffrorna på hur stor chansen är att lagen från allsvenskan tar sig till elitserien. Tre av seriens stjärnor, Johan Sjödell-Wiklander, Joakim Hillding och Jesper Ollas fick syna siffrorna. Så tror de om sitt lags chanser – och de vill de möta i ett kval.

Storsatsande Örebro är på god väg till kvalserien.

Då passar en av lagets stora stjärnor på att ge en hälsning till elitserielagen.

– Det skulle vara kul att få möta Frölunda i ett kval, säger Johan Sjödell-Wiklander till Sportbladet Spel.

Växjö, Örebro och Leksand ligger just nu på direktplatser till kvalserien.

Ett spelbolag har tagit fram odds och räknat ut procent på hur stor chanserna är att lagen tar sig upp hela vägen till elitserien.

Växjö favoriter

Störst chans har Växjö. Laget har en 24-procentig chans enligt spelbolaget.

Sportbladet Spel bad tre av lagens stora stjärnor, Joakim Hillding, Växjö, Johan Sjödell-Wiklander, Örebro och Jesper Ollas, Leksand, att syna siffrorna och även avslöja vilka som de helst möter i en eventuell kvalserie. Svaren ser du nedan.

SÅ STOR ÄR CHANSEN ATT NÅ ELITSERIEN:

Växjö Lakers: 3,75 24%

Örebro: 4,75 19%

Leksand: 5,00 18%

Rögle: 7,00 13%

Västerås: 12,00 7,5%

Almtuna: 12,00 7,5%

Mora: 15,00 6%

Malmö: 18,00 5%

Odds och procent från spelbolaget Betsafe.

■ Här är frågorna som Sportbladet Spel ställde till spelarna:

1) Vad talar för att ni trotsar oddsen och siffrorna och tar er upp i elitserien?

2) Vad talar för att spelbolaget får rätt, att ni missar avancemang?

3) Vilka två lag möter ni helst i en kvalserie?

✓ Joakim Hillding, Växjö:

1) – Vi har ett jävligt bra lag med en blandning av allt. Vi har rutinerade spelare som varit med i kval och play off tidigare och unga hungriga spelare, samt två bra målvakter.

2) – För att lagen ovanifrån är så pass bra i så fall.

3) – Jag har ingen koll på lagen, så för mig spelar det ingen roll.

✓ Jesper Ollas, Leksand:

1) – Vi är underdogs och kommer inte ha den bästa truppen på papperet i en kvalserie. Vi har bra sammanhållning och gruppdynamik, det får vi leva på.

2) – Vad ska jag svara på det, ha ha? Jag tror ju stenhårt på att vi klarar av det. Men först måste vi ta oss till en kvalserie, vilket inte är klart på långa vägar.

3) – Svårt att svara på. Det är många bra lag. Men ska man välja är det bäst med två lag som inte har någon vana från kvalserien, som blir stressade av att spela där. AIK och Södertälje går bort i så fall.

✓ Johan Sjödell-Wiklander, Örebro:

1) – Att vi inte kommer ha någon press om vi tar oss till kvalserien jämfört med elitserielagen som känner ångest att spela där. Ala tre lagen från allsvenskan kommer vara utan press och för oss är det en bonus.

2) – Det mesta talar för elitserielagen. Sett till trupper, budget och pengar så ska det ju inte vara något snack, men det är ju det som är så kul med sport att allting kan hända.

3) – Först och främst måste vi komma dit, vi har ett tufft spelschema kvar, men för ett lag som gör sin andra allsvenska säsong så tycker jag det är ganska 19 procents chans är högt, det måste jag säga. Frölunda vore kul att få möta. Det skulle vara roligt om det blir några andra lag än de ”normala” kvallagen som AIK och Södertälje.