Titta, Astrit blir årets sensation

SPEL

SPELENKÄT: Spelbolagen om flopparna, topparna och de populäraste spelobjekten i allsvenskan

Foto: Blir en sensation? Ett spelbolag varnar för Astrit Ajdarevic och nykomlingen IFK Norrköping inför premiären av allsvenskan.

Allsvenskan står för dörren.

Vad blir årets succé? Vad blir årets flopp? Vad spelas det mest på?

Här nedan ger spelbolagens experter svaren på de hetaste spelfrågorna inför premiären.

HÄR ÄR FRÅGORNA TILL SPELBOLAGEN:

1) Vilken spelare eller klubb blir årets positiva överraskning?

2) Vilken spelare eller klubb blir årets negativa överraskning?

3) Vilket spel är det absolut populäraste hos spelarna inför premiären?

JÖRGEN SPARREDAL, BET365:

1) – Vi tror att Kalmar FF:s Erik Israelsson kan bli årets positiva överraskning. Israelsson har mycket fotboll i sig och får han vara fri från skador och sjukdomar är han redo att ta nästa steg.

Vad gäller klubbarna tror vi att Häcken är det lag som har störst chans att överraska sett till hur de är tippade på förhand.

2) – Vi är väldigt osäkra på var IFK Göteborg står för tillfället. Jonas Olsson verkar ha svårt att få ordning på laget, både spel- och resultatmässigt, och vi tror att det är extremt viktigt att Göteborg får en bra start på säsongen. Det skulle inte förvåna oss om Blåvitt överraskar negativt på nytt.

3)Helsingborg att vinna allsvenskan till sju gånger pengarna har varit det i särklass mest populära långtidsspelet.

I premiäromgången spelas det mest på Malmö FF och närmare 90 procent av spelarna tror att Malmö vinner mot Trelleborg.

ANDREAS SLÄTT, UNIBET:

1) – Jag tror att Astrit Ajdarevic och Norrköping blir årets positiva överraskning. Ajdarevic visade att han hade potential i Örebro i fjol. I Norrköping kommer han att få en nyckelroll och jag tror att han växer med den uppgiften. Han är urtypen av spelare som växer med ansvar. Laget Norrköping har, förutom Ajadarevic, spelare som Bobbie Friberg da Cruz och Mathias Florén i truppen. Skrällvarning för klassiska Norrköping.

2) – Här finns det många tänkbara. Hur bra är Omotoyossi egentligen? Han har varit klubblös väldigt länge och vi vet inte var han står i dag. Men årets mest negativa överraskning blir nog Helsingborg. Gerndt och Jönsson kan försvinna i sommar. Och Lantz och Ekstrand kommer att saknas mycket. Tror inte att Helsingborg kommer vara med i guldstriden i år igen. Speciellt inte om Gerndt försvinner i sommar. 

3) – Just nu trillar det in mycket spel på favoriterna Malmö FF och Elfsborg. Favoriterna får alltid mycket spel på sig och detta är föga överraskande.

HENRIK LENGSTEDT, NORDICBET:

1)Gais har gått från att vara ett av favoritlagen att åka ur serien, till att vara den hetaste snackisen just nu. Sköna värvningar, där gamla skyttekungen från Helsingborg, Razak Omotoyossi ansluter till truppen, och det ser ut som att de hittat en lösning kring Wanderson. Att vinna allsvenskan är kanske att ta i, men det lutar åt en cementerad plats i toppen av tabellen i år för Gais.

2) – Det har talats mycket om ”Pep-effekten” i Halmstad. Andretränaren från Malmö Josep Clotet Ruiz har värvat landsmän till truppen, hela fem stycken till den här säsongen. Många har därför hissat HBK till att vara ett av topplagen i år. Vi tror snarare tvärtom, att risken finns att HBK faller platt. Nyförvärven kommer klaga på att det är för kallt, dåliga planer, och vi tror att de kommer få svårt att leverera. Bli inte förvånad om HBK återfinns sist i tabellen efter de första sex-sju omgångarna.

3) – Inför premiären så får vi självklart mycket spel på vilka som vinner allsvenskan i år. Vi var tidigt ute med Malmö som favoriter, men spelarna har i stället valt att lägga mest pengar på Elfsborg i år.

Det som sticker ut mest är spel på vem som vinner skytteligan. Tobias Hysén har fått högst förtroende från spelarna, men som outsider har måltjuven Peter Ijeh smugit upp. ”Tobbe” står just nu i 12 gånger pengarna, och Ijeh hela 18.00.