Experternas dom: Så slutar kvällens derby

Av: Michal Wolski, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

”Djurgården får finna sig i att vara underdogs”

Nya segerjubel i kväll för Kennedy Bakricoglu och Hammarby, visar oddsen.
Foto: Foto: Andreas Bardell
Nya segerjubel i kväll för Kennedy Bakricoglu och Hammarby, visar oddsen.

Grattis, Bajen!
Ni vinner kvällens derby mot Djurgården, enligt odds och experter.

– Visst har Hammarby ett större självförtroende med sig in i matchen och får man en bra start kan det till och med sticka iväg, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

Festligt, fullsatt – och seger för nykomlingen.

När Hammarby tar emot Djurgården i säsongens första allsvenska Stockholmsderby tar Söders bröder hem alla tre poängen, i alla fall om man får tro odds och spelbolagens experter.

Här följer frågorna till spelbolagen:

■ ■ 1) Vilket lag vinner kvällens derby, enligt oddsen?
■ ■ 2) Hammarby har överraskat i inledningen medan det gått trögare för Djurgården, hur påverkar det tror ni?
■ ■ 3) Vilket är ert bästa speltips på matchen?
Jonas Nilsson, Unibet:
■ ■ 1) – Det är fördel Hammarby, som är småfavoriter inför mötet med Djurgården (2,45). Hammarby har startat säsongen på ett imponerande sätt och har under förra säsongen i Superettan verkligen gjort Tele 2 Arena till sin hemmaborg med ett massivt publikstöd i ryggen. Även spelet har sett lovande ut och i Nanne Bergstrand har man en tränare som ger laget stabilitet och bra grundförutsättningar för att klara sig i Allsvenskan. Djurgården har inlett något mer skakigt och har en poäng så här långt. Och derby är alltid derby och det är lika mycket prestige med i potten som kampen om poäng.
■ ■ 2) – Visst har Hammarby ett större självförtroende med sig in i matchen och får man en bra start kan det till och med sticka iväg. Samtidigt har Djurgården allt att vinna och man kommer inte sälja sig kort här mot nykomlingen. Möjligtvis får vi se ett försiktigare Djurgården inledningsvis och ett Hammarby som flyttar fram positionerna. Det kommer säkerligen bli tufft och hårt. Det var länge sen Djurgården slog Hammarby i allsvenskan och revanschlustan hos gästerna torde vara stor,
■ ■ 3) – Båda lagen att gör mål (1,73) tror vi på, båda Hammarby och Djurgården har gjort mål i de inledande två matcherna och det kommer man fortsätta med. Även över 2,5 mål (1,92) tål att synas, även om det kommer bli jämnt och hårt finns det förutsättningar för mål från båda lagen. Annars är rådet att avvakta inledningen av matchen och spela live.

Robin Karlsson, Expekt

■ ■ 1) Som oddsen står just nu är det ingen tvekan om att hemmaspelande Hammarby är favoriter (2,45) medan Djurgården får finna sig i att vara underdogs (3,00).
■ ■ 2) Självförtroende och vind i seglen är alltid en viktig faktor och det är inte första gången en nykomling samlar på sig poäng i de inledande omgångarna. Samtidigt lär Dif vara taggade att få till ett bra resultat och i ett derby kan mycket hända. Det må låta som klyschor, men är inte mindre sant för det.
■ ■ 3) Finns ett par goda alternativ där bland annats spelet på oavgjort inklusive att båda lagen gör mål till hela 4,00 gånger pengarna känns spännande.

Alex Zachrisson, Betsafe

■ ■ 1) – Ett derby är så klart alltid ett derby där form och tabellplacering ofta spelar mindre roll eftersom bara vetskapen av att spela mot sin lokalrival gör att man tänder till lite extra. När det också är så tidigt in på säsongen blir det ännu svårare att förutse vilket lag som går starkast ur drabbningen. Våra odds talar dock för en knapp Bajen-seger, där de går att spela till 2,33 gånger insats. Dif spelar rak 2:a till 2,95 gånger insats vilket heller inte är ett helt tokigt spel.
■ ■ 2) – Ett derby är som sagt alltid ett derby där tabellplacering och aktuell form inte är något man ska lägga större vikt vid. När spelarna väl kliver ut på ett kokande Tele2 är det ingen som tänker på en vinst eller kryss i föregående match som också var den andra för säsongen. Allt handlar om att vinna i kväll och visa sin fans och motståndarna att man ska bli bäst i stan.
■ ■ 3) – Vårt bästa spel i kvällens match är dock raka krysset till 3,35 gånger pengarna. Trycket på läktarna och stämningen under matchen kommer vara fantastiskt,så låt oss bara hoppas att spelet bjuder upp till samma nivå. Dock tror jag på ett klassiskt oavgjort resultat som det dessvärre varit melodin de senaste derbymatcherna då vi sett tre oavgjorda matcher utav de senaste fem, då mellan Dif och AIK.
Erik Wännström, Nordicbet

■ ■ 1) – Hammarby vinner. Sett till oddsen så kommer det att bli stentufft men Bajen är dock knappa favoriter till 2,35 gånger insatsen.
■ ■ 2) – Inför säsongen vara många Hammarby-fans, och säkert också spelare oroliga över att man skulle stå nollade poängmässigt inför derbyt. Nu är man istället obesegrade och kan gå in i derbyt med en helt annan känsla. Bajen har imponerat med en snabb och rak offensiv och kommer till derbyt med vind i seglet, vilket självklart är något som talar för de grönvita.
■ ■ 3) – Jag tror att vi kommer att få se en tuff och tät drabbning ikväll där bägge lagen kommer att minimera risktagandet så långt det bara går. Detta bör leda till en relativt målsnål tillställning och jag skulle därför välja att rekommendera spelet på under 2,5 mål till 1,84 gånger insatsen.

Se oddsen nedan.

Publicerad: