Lördag 22/12

✓Ulrik Sandebäck

SPEL

DAGENS SÄKRA: Tottenham strider i princip på alla fronter. Ligacupen, FA-cupen, Uefacupen och så ligan.... Det märks – truppen är sliten och skadorna ökar. I dag saknas många defensiva spelare och vi tror laget är för slutkört för att orka med Fabregas och kompani i derbyt mot Arsenal. Ettan ger 1,55.

DAGENS DRAG: Vi tror att Liverpool bara går ut och kör över Portsmouth. Tror knappast att ”Pool” vill inkassera ­fjärde raka förlusten i England. Det är absolut ingen fara med formen – laget gjorde det bra mot Manchester United. ”Pool” ger 1,57 på Ladbrokes. Hcp-liret -1 ger 2,00 på Bet365.

DAGENS AVSLAG: Charlton har blivit på tok för stor favorit hemma mot Hull. Charlton saknar 75 procent av det mittfält som startade senast! Har dessutom forwardsproblem och en avstängning. Vi ger rött sken till Ladbrokes ynkliga 1,66 på ettan.

✓Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA: 4 Derby Clipper (V75-1) är den häst man kan spika utan att behöva vara nervös. Treåringen är jättekapabel, vann på 14,6/2?140 auto från dödens på skitig bana senast, och det här gänget spöar han med en halvmiss. Räkna med ett offensivt upplägg, kanske spets efter 500 meter, sen är det klart.

DAGENS DRAG: 12 Harlans Boogie (V75-3) är ett kul drag i ett svårt lopp. Han avslutade mycket bra i skymundan bakom Going Kronos senast och kan blixtra förbi allt med klaff. 5 Brian Key (V75-6) är jag förtjust i. Han är alltid för lite streckad och den här veckan utgör inget undantag. Jag chansspikar.

DAGENS AVSLAG: 6 Extreme Farming (V75-6) var visserligen överlägsen senast men det var enklare emot då och dessutom passande distansen bättre. Jag tror att han får göra skitjobbet i dödens nu och då kan han förlora.

✓Gert Lengstrand

DAGENS SÄKRA: Jag kan inte se hur 4 Derby Clipper (V75-1) ska förlora V75-prologen. Treåringen är visserligen orutinerad men vi som såg honom vinna på Åby senast har redan plitat ner singelstrecket. Hästen tycks ha begåvats med det mesta och tränare Hellstedt öser superlativer över sin klassige springare.

DAGENS DRAG: Med klaff senast hade 12 Harlans Boogie (V75-3) gett självaste Going Kronos en match. Peter Ingves har lyckats bra bakom hästen och slår av det här gänget på speed. Lite draghjälp på sista bortre och slagläge 300 kvar så får vi se Ingves lyfta högerbenet i luften efter besöket i vinnarcirkeln.

DAGENS AVSLAG: I V75-7 kommer 4 Selldahir S.G. att bli hårt betrodd efter segern på Åby senast. Den här gången är förutsättningarna lite annorlunda. Distansen passar illa för den starttröge hästen och sen blir det inte lätt att hinna i fatt täten.

Sportbladet