Oddsen: Så slutar slutspelsserien

SPEL

Spelbolagens jättefavorit: ”Har det bästa laget”

Foto: Jubel i Malmö som tar sig till SHL-kval, enligt oddsen.

De nådde inte allsvenska finalen.

Men slutspelsserien blir en munsbit för Malmö, enligt oddsen.

– Redhawks har gjort sin bästa säsong på många år, säger Henrik Holm hos Unibet.

Efter år av misslyckade satsningar, ekonomiska problem och interna strider verkar Malmö gå mot en ny vår.

Nu visar oddsen att skåningarna vinner slutspelsserien – och får därmed möta förloraren i den allsvenska hockeyfinalen.

– Malmö är klar favorit att knipa förstaplatsen till 1,75, man har chansen att kröna en bra säsong med att äntligen få komma tillbaka till finrummet, säger Henrik Holm.

Tror på enkel resa

Även hos andra bolag är Malmö solklar favorit i slutspelsserien, där lagen spelar en rak serie över fem matcher. Redhawks, som börjar serien med tre poäng tack vare sin tredjeplats i grundserien, ger 1,70 gånger pengarna hos Betsson och Nordicbet.

– Malmö tar hem serien, man har det bästa laget av de sex som slåss om avancemang. Man var en hårsmån från plats i finalserien vilket man kommer bevisa genom att vinna slutspelsserien enkelt, säger Raúl Valencia López hos Betsson.

Han får medhåll av Nordicbets Erik Wännström:
– Spelmässigt har man varit Hockeyallsvenskans bästa lag under långa perioder och att man endast knep en tredjeplats i grundserien var givetvis en stor besvikelse. I slutspelsserien kommer man dock knappast att göra någon besviken, säger han.

Malmö-rivaler andrahandsfavorit

Bakom Malmö tippas det bli jämnare, men även här träder två lag som favoriter till att knipa platserna till kvalmötena till SHL mot Modo och Leksand.

– Vi har Rögle som andrafavorit att vinna serien till 3,75 följt av Karlskoga till 6,00. Det känns troligt att det är dessa tre lag som går vidare i kampen om SHL-platserna. Björklöven, Mora och Vita Hästen är en klass sämre, säger Holm.

Se listan på oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel