”Kan inte fantisera ihop hur han ska vinna”

SPEL

TUSENLAPPEN: Här är de bästa speltipsen inför UFC 173: Barão vs. Dillashaw

Han förlorade visserligen sin MMA-debut – men det var så långt tillbaka i tiden som 2005.

Sedan dess har Renan Barão gått 33 professionella matcher och inte förlorat en enda och räknas generellt som en av världens bästa fighters alla kategorier.

Nu utmanas hans bantamviktstitel av uppkomlingen T.J. Dillashaw i en match som brassen ska vinna nio gånger av tio – och helst på knock.

Här är de bästa speltipsen inför UFC 173: Barão vs. Dillashaw.

✓ OMGÅNGENS SPEL 1:

Renan Barão KO/TKO 2,30
Robbie Lawler 1,42
Odds hos Unibet: 3,27
INSATS: 60 kronor
MÖJLIG VINST: 195,96 kronor

✓ OMGÅNGENS SPEL 2:

Al Iaquinta 1,25
Tony Ferguson 1,33
Francisco Rivera 2,45
Odds hos Unibet: 3,90
INSATS: 40 kronor
MÖJLIG VINST: 156 kronor

✓ Kommentar:

■ ■ ■ Det är visserligen så gott som alltid kul att se Renan Barão i oktagonen så egentligen ska man väl inte gnälla. Men faktum är att utmanaren T.J. Dillashaw är så ruggigt underlägsen här att jag inte ens kan fantisera ihop ett sätt för amerikanen att gå vinnande ur den här striden.

Baronen känns som den vassare fightern ur ungefär alla aspekter och oddset 1,12 på brassen i en titelmatch är ganska talande för hur stor klasskillnaden är här.

Och även om 12 procents ränta på en enda kväll är rätt hyggligt känns det som att det finns bättre odds att hitta i den här fajten. Att Barão vinner på KO/TKO ger hela 2,30 och det är inte bara ett möjligt utan ett minst sagt troligt utfall. Brassen kommer att sannolikt hålla distansen för att inte riskera något mot Dillashaws brottning och stående är han helt överlägsen med sin kickboxning.

På något sätt känns det som en ovärdig titelmatch som bara kan sluta på ett sätt. Att utmanaren blir tokknockad. Men å andra sidan finns inga som helst reella konkurrenter till Renan Barão just nu.
Nej, en skadefri Dominick Cruz känns som det enda verkliga hotet men eftersom amerikanen nu varit borta i snart tre år känns det som att det är Barão själv som bestämmer hur länge han vill vara mästare.

✓ Övriga fighter då?

■ ■ ■ I det delade huvudeventet har vi en ännu större favorit än Renan Barão, Daniel Cormier som ska ta sig an legendaren Dan Henderson. 1,11 är naturligtvis helt ospelbart här och det är heller inte alldeles lätt att bestämma sig för hur Cormier ska vinna matchen. Hendos legendariska haka är inte lika stark som tidigare vilket betyder att det är slantsingling mellan decision och KO/TKO. Undvik den här matchen som pesten när ni spelar!

■ ■ ■ Robbie Lawler är en betydligt vassare striker än Jake Ellenberger och kan dessutom ta en hel del stryk, något han visade i titelmatchen mot Johny Hendricks senast. Kan han bara undvika Ellenbergers brottning känns segern bombsäker och 1,42 är alldeles för bra för att inte testa.

■ ■ ■ Francisco Rivera känns som den bättre strikern i den på förhand jämna fighten mot Takeya Mizugaki och ett chansspel till 2,40 på amerikanen är inte alls dumt...

■ ■ ■ Tony Ferguson kan vara lite ringrostig efter att bara ha gått en enda match på 24 månader men är tillräckligt komplett för att dra det längsta mot Katsunori Kikuno.

■ ■ ■ Al Iaquinta ser verkligen bättre ut för varje gång han kliver in i oktagonen och han kommer att göra processen kort med Mitch Clarke.

✓ SPELKASSAN INFÖR GALAN: 578,23 kronor

■ ■ ■ Så ser du galan:
Underkorten ser du på UFC.tv med start 00.30 respektive 02.00 under natten till söndagen. Men det gäller att du har ett Fight Pass-abonnemang.

Huvudkortet börjar 04.00 svensk tid och visas på C More, C Sports, TV4 Play eller UFC.tv.