”Känns helt uteslutet”

SPEL

Klubbarna om misstankarna om att matchen skulle vara uppgjord

Svenska Fotbollförbundet utreder 4–0-matchen mellan Jönköpings Södra och Syrianska – misstänkt för att vara uppgjord.

Men båda lagen förnekar att de känner till några oegentligheter.

– Jag tror verkligen inte att någonting sådant har händer hos oss. Jag känner spelarna och ledarna och det känns helt uteslutet, säger Syrianskas ordförande Fikri Halef.

Federbet larmade Sportbladet Spel före matchstart.

Spelbolaget Unibet stängde sin marknad efter "misstänkta spel" och Svenska Fotbollförbundet bekräftar att man utreder Jönköpings 4–0-vinst mot Syrianska som spelades under måndagskvällen.

Men från de båda lagens håll förnekar man bestämt alla anklagelser.

–  Nej, det var verkligen ingenting jag tänkte på. Det var inget ovanligt överhuvudtaget, säger Jönköpingsspelaren Viktor Rönneklev till Sportbladet.

”Vi var effektiva”

Hur var matchbilden?

– Vi var bättre än dem, men det var ju inte spel mot ett mål. Vi hade bra anfallsspel och var effektiva.

Syrianskas ordförande Fikri Halef är också helt övertygad om att matchen inte föregåtts av några oegentligheter.

– Det tror jag verkligen inte. Vi ligger så risigt till i tabellen och har inte långt ner till kvalplatsen. Från vår sida kan jag aldrig tänka mig att det skulle ha hänt. Jag vet inte vem som har spelat på vad men jag tror verkligen inte att någonting sådant har händer hos oss. Jag känner spelarna och ledarna och det känns helt uteslutet.

Mycket skador

Varför tror du att det spelats för så stora pengar på att ni förlorar stort?

– Vi är dåliga borta, vi har bara vunnit två bortamatcher på hela året och kanske är det det som gjort att någon spelat så? Vi har förlorat stort borta innan, som 1–5 mot Ljungskile och i en match till. Dessutom hade vi stor rotation i laget på grund av skador. Jönköping är ett bättre lag än oss just nu. Och man vet aldrig i fotboll. Titta på VM, Brasilien förlorade med 1–7, vem hade trott det? Det är sånt som händer.