Lotto skakas om av stor miljonskandal

SPEL

Danska spelare fick över en miljon för mycket i vinst

Foto: Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil
Två danska lottospelare fick en miljon för mycket i vinst, pengar de nu får behålla trots spelbolagets misstag.

Två lottospelare vann 150 000 kronor var, men när vinsten utbetalades hade de fått nära 1,3 miljoner på sina konton.

Först krävde det statliga spelbolaget Danske Spil tillbaka pengarna – men låter nu kunderna behålla hela summan.

– Vi gjorde fel och vi tror att vinnarna har agerat i god tro, säger informationschefen Thomas Rørsig till Ekstra Bladet.

Det var tidigare i sommar som två danska spelare vann 115 000 danska kronor, närmare 150 000 svenska, på ”Onsdags Lotto”, en vinst som de informerades om på telefon.

Men i det efterföljande vinstbrevet från Danske Spil stod det felaktigt att vinsten var på en miljon danska kronor, nästan 1,3 miljoner svenska.

Ville få tillbaka pengarna

När spelbolaget insåg missen skickade man ut ett nytt brev där man bad de två vinnarna att ge tillbaka den mellanskillnad som felaktigt betalats ut.

Men nyligen gjorde Danske Spil en kovändning och gick ut med ett pressmeddelande där man meddelade att kunderna skulle få behålla hela beloppet, alltså nästan 1,3 miljoner svenska kronor.

”Vi gjorde fel”

En av anledningarna till beslutet är att pengarna betalades ut och fanns tillgängliga på kundernas konton i två veckor, innan missen upptäcktes.

Enligt informationschefen Thomas Rørsig är det här dock ett undantagsfall och andra spelare kan sluta hoppas på att få för stora vinster.

– Det här är något vi valt att göra för de här två vinnarna, säger han till den danska tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Lotto