Brände miljonvinst på silikonbröst och droger

Av: Anders Svensson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Callie,16, om Lottovinsten som blev en mardröm

Som 16-åring vann brittiskan Callie Rogers 21 miljoner kronor på Lotto.

Men sedan gick det mesta fel.

I dag är hon utfattig efter att ha spenderat miljonvinsten på snabba bilar, semestrar, silikonbröst och droger.

– Jag önskar uppriktigt att jag aldrig hade vunnit på Lotto, säger Callie.

Här börjar helvetet År 2003 vann Callie Rogers, då 16 år gammal, 21 miljoner kronor på Lotto. I dag arbetar hon som städerska och är utfattig.
Foto: ap
Här börjar helvetet År 2003 vann Callie Rogers, då 16 år gammal, 21 miljoner kronor på Lotto. I dag arbetar hon som städerska och är utfattig.

Callie Rogers, från Cumbria i nordvästra England, blev som 16–åring mångmiljonär på Lotto när hon 2003 vann hela 1,9 miljoner pund, drygt 21 miljoner svenska kronor.

Lyckan över storvinsten har dock sex år senare förbytts till en mardröm där Callie i dag är utfattig och arbetar som städare. Under sex sanslöst slösaktiga år lyckades Callie bränna det mesta av vinsten på bilar, semestrar, silikonbröst och droger.

Slösade miljoner på kokain

I en intervju med den engelska tidningen News of the World berättar Callie att bara hennes drogberonde kostade närmare 3 miljoner kronor. Hon inser i dag att hon aldrig borde ha fått tillgång till sin förmögenhet vid en så pass ung ålder.

– Jag önskar uppriktigt att jag aldrig hade vunnit på Lotto. Hade jag vetat det jag vet nu så hade jag gett tillbaka pengarna direkt. Jag var för ung för att hantera ett så stort belopp, berättar Callie i intervjun.

Försökte begå självmord

Hennes destruktiva livsstil orsakade inte bara en tom plånbok. Callie led även psykiskt och försökte vid tre tillfällen ta sitt eget liv.

– Jag sjönk in i ett svart hål som jag aldrig trodde att jag skulle ta mig ut ifrån. Jag har lidit av depression större delen av mitt liv och Lottovinsten gjorde bara mina psykiska problem värre.

– Jag har blåst nästan alla mina miljoner och tänker inte hymla med det. Men vet du vad? Jag bryr mig inte. Eftersom alla dessa pengar enbart fört med sig olycka.

Hatade att vara känd

Callie berättar också att hon hatade kändisskapet som följde med efter att hon syntes på i stort sett varje löpsedel i England då hon 16 år ung blev mångmiljonär.

I dag bor Callie hemma hos sin mamma med sina två barn på fyra respektive två år. Hon är fast besluten att ta revansch genom att ge sina barn ett stabilt familjeliv.

– Jag vill ge dem den trygghet och kärlek som de förtjänar. Jag vill känna mig stolt över mina barn och samma sak vill jag att de ska känna för mig.

Publicerad: