”En ödesmatch för landslaget”

SPEL

Spelexperten Glen Strömberg ger dig dagens bästa spel

Foto: ANDERS DEROS

Dagens bästa spel 5 september.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Mjällby har fyra raka ”kryss”, men har ändå spelat bra. Nu tror jag Markus Ekenberg sätter chanserna igen – och Ljunkskile är ett perfekt byte till 1,50. Jag fortsätter lira på ”favoritlandslaget” Bosnien. Spelare som Džeko, Ibiševic, Salihovic och Pjanic ska bara till VM. Odds: 1,45.

DAGENS DRAG

Många starka favoriter, men få spelbara drag. Tyvärr. Norwich tror jag mycket på i dag. Raka ettan går att lira till 1,67, men jag testar framförallt –1 mål till fina 2,75 hemma mot ett Walsall med flera avbräck. Nike kan testas i den södra tvåan till fina 2,90 mot Klagshamn. Bra spelvärde.

DAGENS AVSLAG

Honduras och USA vinner normalt sina VM-kvalmatcher på hemmaplan. Men Honduras dras med tunga avstängningar och till 1,30 står jag hellre över. Även USA:s 1,15 är under skamgränsen. Avstå!

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

7 Zola Boko (V75-3) är bästa spiken. Hugo Langeweg J:r tränar numera treåringen och det verkar som om hästen förbättrats med 40 meter i sin nya regi. Näst senast på Jägersro var han kort och gott enorm när han vann på 1.12,7/­2?140 auto. Jag har svårt att se honom förlora med liknande prestation.

DAGENS DRAG

10 Indira G. (V75-2) fick stryk på V75 senast men var riktigt bra och måste passas igen. Är vass bakifrån. 6 Greve Bravur (V75-4) leder från start till och singelstreckas. Jag väljer att även lämna 10 Mountain Dew i V75-5 ensam på kupongen. Hon har en passande uppgift och full form.

DAGENS AVSLAG

3 Nostro Value (V75-4) är tidig favorit. Han kommer med en snygg rad och vann på Solvalla senast. Men det var efter en perfekt styrning och min känsla är att segerraden bryts den här gången.

✓ Glenn Strömberg

DAGENS SÄKRA

Ungern–Sverige, under 2,5 mål: 1,60. Detta blir en riktigt svår ödesmatch för Sverige. Jag tror på en mycket tät och tuff matchbild och under 2,5 mål till 1,60 är taget. Jag tror på max ett mål i matchen och hoppas förstås att det blir Sverige som gör det!

DAGENS DRAG

Dubbel: Skottland 1/Norge 2 till oddset 3,24. Drillo-effekten lever vidare i Norge. Jag tror att Norge vinner borta mot Island och spelar dem med Skottland i samma grupp i en dubbel. Skottland slår bortasvaga Makedonien. Både Norge och Skottland ger 1,80 och dubbeln är bra!

DAGENS AVSLAG

Italien borta mot Georgien ger bara 1,25. Det är ett alldeles för lågt odds då jag tycker att Italien sett ganska risigt ut på slutet. Den som vill provar kanske i stället en liten peng på Georgien till 12,50.