Skadad Zlatan semifinal-klar

Real Madrid, Bayern och PSG är så gott som vidare i Champions League – enligt oddsen

Lårskadan stoppar Zlatan Ibrahimovics från returmatchen mot Chelsea.

Men fansen kan andas ut – PSG:s hemmaseger räcker till semifinal i Champions League, enligt oddsen.

– Det är klar fördel PSG inför returen, med eller utan Zlatan, säger Jonas Nilsson, PR chef på Unibet.

I veckan inleddes kvartsfinalerna av Champions League.

Bäst start fick Real Madrid och Paris Saint Germain, som direkt kopplade ett järngrepp om en plats i semifinalen.

I sista minuten av PSG-Chelsea gjorde inhopparen Javier Pastore 3-1– ett mål som kommer bli mycket viktigt i returen som spelas i London 8 april.

Dock lär PSG få klara sig utan Zlatan Ibrahimovic på grund av hans skada.

Men enligt oddsen tyder ungefär allt på att fransmännen reder ut stormen och tar sig till semifinal ändå.

– Chelsea behöver göra mål och för det behöver de en målgörare. Det har de inte för tillfället. Så vad Mourinho behöver är någon som kliver fram och trycker dit bollen. Bortamålet kan bli viktigt för Chelsea men då måste de göra minst två och inte släppa in några. Konstigare saker har hänt men det är klar fördel PSG inför returen, med eller utan Zlatan, säger Jonas Nilsson, PR-chef på Unibet.

Bayern storfavoriter – trots tunga avbräcket

Real Madrid övertygade stort i första matchen och vann med 3-0 mot Borussia Dortmund – och nu kan bara en total kollaps stoppa Ronaldo och gänget.

Enligt oddsen kommer även Bayern München att nå en semifinalplats utan problem – trots att de "bara" fick med sig 1-1 från Old Trafford mot Manchester United. Lägg därtill att de fick en av sina stjärnspelare, Bastian Schweinsteiger utvisad och avstängd inför returen nästa vecka.

Ägde matchen

Jonas Nilsson på Unibet, är dock säker på sin sak och räknar stenhårt med att de tyska fjolårssegrarna slår ut United.

– Förutsättningarna är sådana att Bayern skall räknas som stor favorit, men som alltid med fotboll, matchen ska spelas. Bayern ägde matchen långa stunder på Old Trafford, det kommer de göra även på Allianz Arena och det kommer krävas mycket av United för att stå emot, säger han.

"Haft svårt att göra mål"

Den svåraste matchen på pappret är spanska toppmötet, Barcelona mot Atletico Madrid. Efter fyra möten i år har alla matcher slutat oavgjort – vilket försvårar tipsen.

– Men det är fördel Barcelona. Det logiska är att Barcelona tråcklar sig vidare här men de har haft väldigt svårt att göra mål just mot Atletico. Det blir spännande, avslutar Jonas Nilsson.

Här nedan kan du se alla odds på hur kvartsfinalerna slutar

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.